Veselji: Niš bio nastanjen Albancima, Srbi ih proterali

54

Predsednik kosovskog parlamenta, Kadri Veselji, ponovo je danas pominjao Niš, rekavši da je taj, inače, stari srpski grad nekada bio nastanjen mnogobrojnim Albancima za koje tvrdi da su ih Srbi proterali, pa su se u najvećem broju naselili u Prištini.

Ponavljajući provokacije pominjanjem grada Niša, Veselji je rekao da kada god to čini Srbi mu zameraju.

„Međutim, Niš je bio nastanjen od mnogih Albanaca koji su kasnije proterani. Naši stari Prištinci su došli iz Niške zone, posebno iz okoline Kuršumlije“, rekao je Veselji, preneo je prišinski portal Indeksonlajn.

On je to rekao tokom obilaska lokacije na kojoj će, kako se planira, biti izgrađen Memorijalni centar navodno proteranih Albanaca od srpskih snaga tokom poslednjih sukoba.

Veselji je još jednom potvrdio posvećenost prištinskih institucija donošenju tih, kako je naveo, pravednih odluka, o osudi navodnog genocida i formiranju tribunala za zločine koje su počinili Srbi.

Uveren je da će formiranje tribunala podržati i međunarodni faktori, ali da bi se, kako je rekao, ta podrška dogodila na odlukama treba raditi profesionalno.

„Srpska država mora da plati za zločine, zločince nećemo ostaviti mirno da spavaju, tako da za njih nema tolerancije“, naveo je Veselji.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...