Đurićev pomoćnik: Brutalno sam zaustavljen na Jarinju

101

Pomoćniku direktora vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petru Petkoviću nakon četiri i po sata koje je proveo na Jarinju dopušteno je da uđe na sever pokrajine, gde u selu Kamenica zajedno sa kandidatom Srpske liste Zoranom Todićem treba da učestvuje na tribini pred izbore u nedelju.

Petković je nakon što je stigao u Leposavić izjavio novinarima da je bio zaustavljen i to, kaže, brutalno na Jarinju gde je proveo četiri i po sata i to pod izgovorom da mu je potrebna najava i odobrenje takozvanog Ministarstva spoljnih poslova takozvanog nepriznatog Kosova.

„To je apsolutno neistina, reč je o grubom kršenju sporazuma o slobodi kretanja i drugog sporazuma o zvaničnim posetama gde moj rang pomoćnika direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju ne potpada pod njega“, kazao je Petković.

Istakao je da je njegovo zaustavljanje još jedan u nizu pokazatelja svih pritisaka koji dolaze iz Prištine pogotovu u vreme izborne kampanje i to da bi se Srbi zastrašili i da bi se u atmosferi neizvesnosti vodila kampanja.

„To su i pritisci i pokušaji iz Prištine da se na sve načine osujeti pobeda Srpske liste u četiri opštine na KiM. Posle četiri i po sata, a ja sam bio spreman da tamo ostanem koliko god je potrebno, ušao sam na KiM, jer se radi o grubom kršenju sporazuma i oni su na kraju to morali i da priznaju i ovde sam sa našim narodom“, naveo je Petković.

Pozvao je još jednom sve građane na severu KiM da izađu u nedelju na izbore, koje je okarakterisao kao izbore za ili protiv opstanka srpskog naroda na KiM.

„Zato su izbori još jedna prilika da pozovem sve građane na severu KiM da izađu i glasaju za SL, jer samo tako bićemo u prilici da sačuvamo kontinuitet politike Vlade Srbije, predsednika Aleksandra Vučića i direkora Kancelarije za KiM Marka Ðurića“, kazao je Petković.

Pomoćnik direktora Kancelarije za KiM zadržan na Jarinju

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...