Građani koji su živeli u „bb“ adresama konačno dobili kućne brojeve, a evo da li će plaćati nova dokumenta

79

Stanari „Bloka 112“ u Apatinu, bloka „Lika“ i brojnih drugih stambenih objekata na teritoriji opštine Apatin koji su u katastru nepokretnosti bili upisani kao dvojni objekti ili objekti sa više ulaza, kao i stanari koji su živeli na takozvanim „bb“ adresama, dobili su nove kućne brojeve za sve ulaze u objekat.

Primera radi, stanar koji je ranije imao adresu „Blok 112, S2, ulaz 2, stan broj 13“ od sada ima adresu „Blok 112/broj 16, stan 13.“, navodi Radio Dunav.

Podaci o promenama mogu se proveriti na sajtu Republičkog geodetskog zavoda koji vodi elektronsku bazu podataka u kojoj su objedinjeni podaci o stambenim zajednicama iz svih registara na teritoriji Republike Srbije.

Svi oni koji zbog promene naziva ulice ili kućnog broja, i upisivanja nove adrese prebivališta moraju da menjaju lične karte, mogu to da urade besplatno. Potrebno je samo da se obrate nadležnom MUP-u, donesu potvrdu katastra o promeni naziva ulice ili kućnog broja i podnesu zahtev za izmenu dokumenta.

Vlada Republike Srbije ranije je usvojila odluku kojom se građani oslobađaju troškova izdavanja ličnih karata sa čipom i trajnih ličnih karata u slučaju upisivanja adrese prebivališta nakon utvrđivanja naziva ulica i kućnih brojeva za one ulice koje ih prethodno nisu imale. U slučaju da je potrebno upisati adresu prebivališta zato što je nekoj ulici dodeljen naziv ili kućni broj, građani koji poseduju lične karte bez čipa moći da dobiju nove lične karte sa čipom bez plaćanja bilo kakvih troškova.

Kako je procenilo Ministarstvo unutrašnjih poslova, oko tri miliona građana je živelo na takozvoj „bb adresi“, zbog čega će morati da menjaju lična dokumenta do kraja 2019. godine.

Izvor 021.rs
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...