Specijalni sud odredio pritvor za organizovanje prostitucije i eksploataciju ljudi

46

Specijalni sud u Beogradu odredio je privor do tri meseca za petoro osumnjičenih za organizovanje prostitucije i eksploataciju ljudi koji su pre dva dana uhapšeni u Beogradu.

U saopštenju suda se precizira da je sudija za prethodni postupak doneo rešenje kojim je prema J. N, G. N, M. N, K. N i D. B. odredio pritvor zbog okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, kao i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, a prema osumnjičenim K. N. i D. B. i zbog opasnosti od bekstva i skrivanja.

Protiv ovog rešenja osumnjičeni i njihovi branioci imaju pravo žalbe vanpretresnom krivičnom veću suda u roku od tri dana.

Osumnjičeni se terete za produženo krivično delo trgovina ljudima i za produženo krivično delo posredovanje u vršenju prostitucije.

Oni su, kako se sumnja, od sredine avgusta 2018. do sredine maja 2019. godine u Beogradu organizovali kriminalnu grupu u cilj vršenja navedenih krivičnih dela, tako što su žrtve vrbovali i seksualno eksploatisali putem prostitucije, koristeći njihove teške žitotne prilike, a sve radi sticanja imovinske koristi.

Organizator J. N. i pripadnici pomenute grupe pribavili imovinsku korist u višemilionskom iznosu, saopštetio je MUP nakon njihovog hapšenja.

Užas: Vrbovali devojku (19) da se bavi prostitucijom, a prvo su ovako zadobili njeno poverenje

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...