Stanare ove ulice godinama muči jedan problem, pa podneli tužbu protiv Grada

78

Sugrađani  koji stanuju u blizini kafića sa glasnom muzikom mogu da se nadaju nešto mirnijim noćima. Grad je rapisao tender za izbor firme koja će u toku ove godine procenjivati nivo buke u ugostiteljskim objektima. U ovu svrhu biće izdvojeno 1.120.000 dinara, pišu „Novosti“.

Prema navodima iz konkursne dokumentacije, shodno zakonu, procena i kontrola nivoa buke obavljaju se na osnovu naloga inspektora. Kada dobiju prijavu da se u nekom kafiću ili restoranu emituje glasna muzika, inspektor donosi zaključak da se u postupku vanrednog inspekcijskog nadzora ustanovi nivo buke.

Stanare mnogobrojnih kvartova u kojima su stacionirani ugostiteljski objekti godinama muči nesanica. A stanovnici Cetinjske ulice nedavno su zbog buke podneli tužbu protiv Grada.

Međutim, za sada rešavanje problema sa bukom ostaje na nivou pojedinačnih slučajeva, koje prijave građani. Prema ranijim najavama, Grad će se ozbiljnije ovim pozabaviti tek krajem 2020. godine. Tek iduće godine trebalo bi da se izradi studija o uslovima koje moraju da ispunjavaju ugostiteljski objekti radi zaštite od buke.

Posle toga radiće se kategorizacija objekata, kao i mere akustične izolacije kafića, što znači da bi sa primenom novih propisa trebalo da se počne najranije 2021. godine.

Izvor Novosti
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...