Inicijativa za Požegu najavljuje „buđenje institucija“

73

U Požegi je za večeras zakazan novi, 25. protest u organizaciji Inicijative za Požegu pod sloganim „Protest za buđenje institucija“, najavili su organizatori protesta.

Na protestu će govoriti predstavnici lokalnih frontova iz Kraljeva i Valjeva, Udruženja građana iz Beograda „Ne davimo Beograd“, Pokreta „Jasno i glasno“ iz Požarevca, Udruženog pokreta slobodnih stanara iz Niša i Pokreta „Samo jako“ iz Mladenovca.

Protest građana u Požegi počeo je u februaru prošle godine kada je lokalna vlast pokušala da za 12 miliona dinara iz opštinskog budžeta kupi nelegalni i nezavršeni objekat, čiji je vlasnik suprug predsednice lokalne Skupštine Zorice Mitrović, koja je funkcioner Srpske napredne stranke .

Uhapšeni predsednik opštine Požega i vrh rukovodstva

Policija je prošle subote uhapsila predsednika opštine Milana Božića, predsednicu Skupštine opštine Mitrović, načelnika opštinske uprave Velimira Maksića i vlasnika Agencije za procenu nekretnina „Gorski“ iz Ivanjice Vladimira Gavrilovića zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj i oštetili budžet za 1,3 miliona dinara. Njima je određen pritvor do 30 dana.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...