Porodica, prijatelji, kolege odaju počast Miši Janketiću: Govor Vide Ognjenović sve rasplakao (VIDEO)

330

U Jugoslovenskom dramskom pozorištu u 12 časova je počela komemoracija preminulom velikanu Miši Janketiću, koji je preminuo 15. maja u 80-oj godini života.

Miša Janketić je preživeo otmicu aviona, a onda dobio „najčudniji aplauz“

Mnogobrojni prijatelji, kolege i članovi porodice okupili su se da odaju počast preminulom glumcu. Mnogobrojni prijatelji, članovi porodice i kolege stigle su u JDP kako bi odale počast preminulom glumcu. Dragan Petrović Pele, Zdravko Šotra, Aleksandar Srećković Kubura, Anja Alač, Vesna Čipčić, Branimir Brstina, Vida Ognjenović, Milica Mihailović, Duško Kovačević, Srđan Timarov došli su na komemoraciju Miši Janketiću.

Prva se prisutnima obratila Vida Ognjenović, koja je govorom rasplakala mnoge:

Težak život Miše Janketića: „Molio sam da mi ne ubiju majku!“

„Danas je pozorište u crnini. Otišao je Miša Janketić. Jednostavan, drag, nasmejan. Čovek iz susedstva. Britka inteligencija i sjajno pamćenje u kojoj se nastanila biblioteka najsjajnih pesama. I njega su sigurno iznenadile njegove poteškoće. To je bila uvreda časti za onu šamansku snagu kojom je u dva poteza mogao da razdrma celo gledalište. Mislili smo da će ga uloga u Kralju Betajnove spasti da će sve to oterati. Ali neće više Miša osluškivati iza scene i biti na njoj. Sve je prošlo. Aplauzom je publika pozdravila njegovu pojavu, uželeli smo ga se. Ali je sve to kratko trajalo“, rekla je Vida Ognjenović i dodala:

Ćerka Miše Janketića objavila fotografiju i emotivnu poruku koja će vas dirnuti pravo u srce (FOTO)

„Napisala sam nekoliko predstava za njega, čekala sam ga da izvedemo nekada po nekoliko meseci sve dok nije bio slobodan. Nikada nije bilo ponavljanja i šablona u njegovim ulogama, sve je bilo posebno. l nije umeo da se svađa, nije bio zapaljiva petarda, ali je umeo da pobedi protivnike poenima koje je skupljao strpljenjem. Pevao je setno i tiho. Zbogom moj nezamenjlivi prijatelju“, rekla je vidno potresena Vida.

Aplauz i suze: Sin Miše Janketića, kolege i publika ovako odali počast preminulom glumcu (VIDEO)

Voja Brajović nije mogao da sakrije tugu:

„Imao je ispunjen život, kao glumac, umetnik, van pozorišta i filma. Toliko nagrada koliko ima, ne verujem da bi jedan umetnik mogao da sabere. Nabrojaću najznačajnije: To su Svjetlana, Radomir i ostala deca. Radovao se velikim i malim stvarima kao što se raduje svako siroče. Male stvari je podizao jer su mu bile veoma značajne i važne. On je velikan, jedan od najvećih, a možda i poslednjih. Kada pogledate njegovu poslednju ulogu u seriji Miše Radivojevića, videćete da je dijamant. Uspeo je da se nosi sa vremenom, kao pedagog i glumac koji je doživljavao nove generacije. Uopšte ih ne razumem i ne usuđem da radim ono što čine oni, ali ih podržavam. Bio je vrhunski umetnik i ostao do kraja“, rekao je Voja Brajović.

Mihailo Miša Janketić biće sahranjen danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...