Rastanak Juventusa i Alegrija – Igrači ga ispratili ovacijama, Italijan jedva zadržao suze

187

Juče je obelodanjeno, čelnici Juventusa su doneli odluku da ne nastave saradnju sa trenerom Masimilijanom Alegrijem.

Nakon pet sezona i 11 trofeja, Alegri će ovog leta napustiti Torino, ostale su mu još dve utakmice do kraja šampionata, sutra će pred navijačima Juvea proslaviti petu vezanu titulu i od njih će se i oprostiti.

Danas je sa predsednikom kluba Anjelijem održao konferenciju za novinare, na kojoj se oprostio od kluba i igrača, a fudbaleri „Bjankonera“ su se takođe pojavili na konferenciji svog odlazećeg trenera.

Počeo je Alegri svoje izlaganje, jedva je zadržao suze.

Želeo bih da se zahvalim igračima na svemu što su mi dali. Sada imamo pobednički tim, koji ima ogroman potencijal da se naredne godine takmiči u Italiji i Ligi šampiona.

Razmatrali smo budućnost Juventusa i jasno, klub je odlučio da nastavi naredne godine bez mene, ali to neće ništa promeniti. Zajedno smo rasli i pravi je trenutak da napustim klub na najbolji mogući način.

Sutra slavimo dve stvari. Osvajanje Skudeta i odlazak Andree Barzaljija. Moramo da slavimo, imali smo pet veličanstvenih godina„, izjavio je Alegri.

Predsednik Anjeli je za kraj konferencije istakao da mu je ovo bila najteža odluka od kada je deo Juventusa, potom je zagrlio Alegrija, a igrači i novinari su italijanskog trenera ispratili ovacijama.

Pročitajte sve o sportu na portalu Sportske.net

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...