Siniša Mali potvrdio: Biće novca za veće plate i penzije

258

SRBIJA – Ministar finansija Srbije Siniša Mali izjavio je da ulaganja u putnu i železničku infrastrukturu proizilaze iz odgovorne ekonomske politike, čija je osnova finansijska konsolidacija i politika rasta.

Mali je za TV Prva rekao da takva ulaganja doprinose većem BDP, što za građane znači veći životni standard, prenosi se u saopštenju ministarstva.

On je kazao da je Koridor 10 izuzetno važan, da predstavlja početak jedne lepe budućnosti i da je osnov za još veće investicije.

„Uloženo je dosta novca za izgradnju, a sredstva smo obezbedili delom i iz povoljnih kredita. Ove godine u budžetu je predviđeno 220 milijardi dinara za kapitalne investicije, a sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) razgovaramo kako da još više povećamo ulaganja, jer se to vraća duplo u naš BDP“, naveo je ministar.

Mali se osvrnuo i na učešće srpske građevinske industrije u izgradnji auto-puteva i drugih kapitalnih investicija u Srbiji.

Ministar potvrdio da je povećanje cene struje bila tema sastanka sa MMF, evo šta je odlučeno

„Zapošljava se srpska građevinska industrija. Naši građevinari su završili Koridor 10. Takođe, naši radnici rade i u Beogradu na vodi. Upravo kroz angažovanje građevinske industrije, radi celokupna industrija i to doprinosi rastu BDP-a. I kineske kompanije takođe angažuju kao podizvođače srpske firme“, rekao je Mali.

On je kazao da je privredni rast prošle godine bio 4,3 odsto, što je, kako je ponovio, jedna od najvećih stopa rasta u Evropi.

Ministar je istakao da je Eurostat jasno dao pregled stopa rasta u Evropi za 2018. godinu, gde je uspeh Srbije prepoznat, i Srbija je među top deset zemalja u Evropi.

„Procene su Svetske banke i MMF da će do 2023. godine Srbija biti dominantna ekonomija u regionu i predviđaju stopu rasta od 4 odsto. Svetska banka čak predviđa da možemo dostići i sedam odsto“, rekao je Mali.

Ministar je podsetio i da je u prva četiri meseca ostvaren budžetski suficit od pet milijardi dinara, što znači da će biti više novca za plate i penzije, jer je namera da se podigne kvalitet života u Srbiji.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...