Đurić odgovorio na saopštenje ambasada Kvinte

58

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić ocenio je večeras zajedničko saopštenje zemalja Kvinte povodom izbora za predsednike opština i gradonačelnike četiri opštine na severu KiM, kao „čudan način da se čestita čista i ubedljiva pobeda“.

Srbi su i na ovim izborima nedvosmisleno potvrdili da žele politiku saradnje sa Beogradom, poručio je na Fejsbuku Ðurić.

„Takvi rezultati se možda ne dopadaju svima, ali to je demokratija. A ljutnja i bes nisu baš odraz diplomatije. Jedini ko zastrašuje Srbe na KiM jesu ekstremisti iz Prištine. No, diplomate kvinte najčešće pred time zatvaraju oči. Dokle više sa tim dvostrukim aršinima?!“, istakao je Ðurić.

Ambasade Francuske, Nemačke, Italije, Velike Britanije i SAD su prethodno u zajedničkom saopštenju navele da je izborni proces u četiri opštine na severu KiM protekao u mirnoj atmosferi, ali podsećaju da „još ima nerešenih pitanja koja su pratila izborni proces 2017.“

U sopštenju se navodi se „ambasade prisećaju nalaza Izborne posmatračke misije Evropske unije (EOM) iz 2017. godine, koja je izrazila ozbiljnu zabrinutost zbog zastrašivanja u mnogim područjima gde žive kosovski Srbi, posebno političkih partija koje su bile protivkandidati Srpskoj listi“.

Ambasade izdale saopštenje o izborima – hitno otkloniti “nedostatke”

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...