Drecun saopštio kako će parlament odgovoriti na kosovsku rezoluciju o genocidu Srbije

81

BEOGRAD – Predsednik skupšinskog odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je danas kako očekuje da se „vrlo brzo“, verovatno u junu, održi jedna posebna sednica u Skupštini kako bi bila usvojena rezlucija o osudi zločina Oslobilačke vojske Kosova i etničkom čišćenju koje je počinila.

On je, za TV N1, rekao da je rezolucija kosovske skupštine kojom se Srbija optužuje za genocid na Kosovu „brutalna laž, raspiruje mržnju, jednostrana je i neprihvatljiva“.

„Mi želimo da istinitim prikazivanjem zločina koji su počinjeni na Kosovu i Metohiji odgovorimo na te laži“, rekao je Drecun.

On je naveo i da priprema pismo za srpski kokus u Americi kako bi se omogućilo da se tamo predstavi dokumentacija  skupštinske Radne grupe koja se bavi prikupljanjem činjenica o zločinima na Kosovu.

„Ima puno materijala i o zločinima OVK nad Albancima – ubistvima, silovanjima, kidnapovanju“, rekao je Drecun.

Povodom sednice Skupštine Srbije na kojoj će predsednik države Aleksandar Vučić govoriti o Kosovu, Drecun je rekao da je sastanak Vučića sa novim gradonačelnicima sa severa Kosova neka vrsta pripreme za nju.

„Taj sastanak je nastavak kontinuiranog zajedničkog delovanja i dogovaranja kojim putem ići dalje“, rekao je Drecun.

Na pitanje zašto predsednik države podržava jednu političku opciju na izborima, on je rekao da je „Srpska lista glasno i jasno rekla da čvrsto radi u koordinaciji sa  Beogradom“.

Kako je Drecun rekao, učešćem na izborima po zakonima „koji trenutno važe u srpskoj južnoj pokrajini“ Srpska lista nije priznala „samoproglašenu državu Kosovo“.

On je naveo da Briselski sporazum nije sporazum između dve države tako da je izlazak na  izbore na Kosovu bio u „statusno neutralnom okviru“.

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...