Jovanović: Prošlo je vreme besmislenih rezolucija, potrebna je istina u Kosovu

85

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je danas da jedini plan koji aktuelna vlast može da pruži građanima Srbije jeste da prizna da je Kosovo „nepovratno izgubljeno katastrofalnom politikom poslednjih decenija.“

„U tom priznanju mogu da im pomognu oni iz opozicije koji su im uvek bili partneri kada je bilo potrebno da donose besmislene rezolucije o Kosovu koje nikoga nisu obavezivale. U toj politici, sadašnja i bivša vlast, uvek su bili saveznici koji su evropsku perspektivu ove zemlje gurali u drugi plan, samo da bi propala politika srpskog nacionalizma preživljavala u nekim novim oblicima. I jednima i drugima smo suprotstavljeni jer ne možemo lagati sopstveno društvo, obmanjujući ga da nam tek predstoji nekakva borba za Kosovo u kojoj ćemo nešto dobiti. Poslednja prilika za tako nešto bio je Ahtisarijev plan, koji je horski odbačen od istih onih koji su danas navodni protivnici, ali ih to ne sprečava da i dalje afirmišu pogubnu kosovsku politiku, gurajući ljude u neki novi pakao, kao da su nam devedesete bile malo“, stoji u saopštenju.

Navodi se da Srbi i kosovski Albanci moraju pronaći kompromis koji će celom regionu garantovati mir.

„Dva društva moraju da se pomire, i najmanje su tu važni političari iz Beograda i Prištine koji su svoj lični odnos stavili kao ključno pitanje pregovora. Ne interesuju nas njihovi odnosi, niti koliko im je energije potrebno da se jedan ovakav problem reši. Našu podršku mogu imati u svemu tome ako su iskreni da rade na dogovoru, ali treba da znaju da je prošlo vreme besmislenih skupštinskih rezolucija i rešenja koja nemaju uporišta u realnosti i da je ovom društvu potrebna istina u Kosovu, po svaku cenu i bez obzira na podnete žrtve za nešto takvo“, navedeno je u saopštenju.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...