Lista želja navijača Reala – Na čelu „Mesi“, odmah iza Srbin, evo ko je nepoželjan!

441

Pedantne statističke analize koje je „Big Data“ sprovela sa kompanijom „Driblab“ dovode nas do sledećeg zaključka.

Svi znamo da je Mesi unikat i da najverovatnije takvog fudbalera više nikada nećemo videti.

Jedan od najboljih igrača svih vremena, po nekima i najbolji, oduševljava iz sezone u sezonu, jasno je da Barsa uspehe niže ponajviše njegovom zaslugom.

Fudbalski genije, kako je često oslovljavan, želja je svakog kluba, ali je jasno da Argentinac neće napuštati „Kamp Nou“, postoji mogućnost samo da se vrati u domovinu na zalasku karijere.

Evropski klubovi će sa Mesijem moći samo da se susretu kada im Barsa dođe u goste ili kada idu na „Kamp Nou“, ali zato iz godine u godinu pokušavaju da pronađu igrača koji makar podseća na zvezdu iz Argentine.

Statistka koju smo pominjali govori sledeće, najsličniji igrač Mesiju je Eden Azar.

Sličnost Azara sa Mesijem je čak 92,7%, blizu su i Mbape sa 91,3%, kao i Mesijev zemljak Serhio Kun Aguero, čija sličnost za Barsinim asom je 91,1%.

Kako se do ovih brojki došlo? Uzeto je sledećih 12 parametara u obzir.

– učešće u utakmici
– golovi postignuti iz upućenih šuteva
– golovi koji se od igrača očekuju po utakmici
– broj upućenih udaraca
– dodiri sa loptom na protivničkoj polovini
– procenat uspešnosti pasova
– pasovi na protivničkoj polovini
– asistencije koje se od igrača očekuju po utakmici
– ključni pasovi
– koliko puta igrač izgubi loptu ili mu je ukradena
– presing nakon gubljenja lopte
– procenat pogođenih šuteva

Dakle, zaključak je da je Real rešen da u svoje redove preseli igrača koji je najsličniji Argentincu, žele sopstvenog Mesija ili makar nešto najbliže njemu.

Što se tiče samog transfera, šuška se da bi Čelsi mogao da ga zadrži do kraja naredne sezone, kako bi izborili kontinuitet u Ligi šampiona, a da će ga potom pustiti da kao slobodan igrač pojača „Los Blankose“.

Druga varijanta je da ga sada prodaju, razmimoilaze se u ceni za 20 miliona evra, Real nudi 100, Čelsi traži 120 miliona za igrača sa kojim ima još godinu dana ugovora.

Bilo kako bilo, navijači su dali svoj sudi, pristalice „kraljevskog“ kluba žele Azara, a njihova naredna želja je Luka Jović iz Ajntrahta.

Očekuje sa da Srbin uskoro pojača redove Madriđana, navijači su sa 34,700 glasova pozdravili ovaj potez, najveća želja Eden Azar, dobio je 53,700 glasova.

Na trećem mestu na listi želja navijača je Kristijan Eriksen iz Totenhema (25,300), zatim Nejmar (16,900), peti je Tangi Ndombele (16,400), dok navijači mahom smatraju da Realu nije potreban Pogba, on je na poslednjem mestu ove liste sa 13,800 glasova.

Dakle, navijači hoće Azara, aminuju angažovanje Jovića, a pre Pogbe bi radije videli i Eriksena i Ndombelea od vezista u klubu.

Nije ni Nejmar dobio mnogo više glasova od Pogbe, ali je i što se Brazilca tiče sasvim jasno, navijači bi radije videli Azara i Jovića na „Bernabeu“ od bivšeg igrača Barselone.

Pročitajte sve o sportu na portalu Sportske.net

 

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...