Opozicija traži zvanično objašnjenje – vlast ne daje mesne kancelarije za skupove?

54

Jedna od najava opozicije nakon prekida protesta „1 od 5 miliona“ u Nišu, bila je organizovanje tribina po svim opštinama i naseljima, međutim od toga zasad nema ništa, pišu Južne vesti.

Demokratska stranka tvrdi da im vlast ne daje mesne kancelarije za skupove, a iz Gradske uprave ćute.

Kada je održan poslednji protest u Nišu sredinom aprila, prva ideja opozicije za nastavak političke borbe protiv režima Srpske napredne stranke bile su tribine.

Ipak, naišli su na prepreku. Sekretarka Gradskog odbora Demokratske stranke Valentina Milenković kaže da joj je u Gradskoj upravi rečeno da se mesne kancelarije više ne izdaju za korišćenje.

“Bez nekog obrazloženja posebnog, ali kao, do daljeg se ne izdaju. To su mi rekli. Ranije sam išla tamo, tražila na korišćenje, nije bilo problema, izdavali su i udruženjima i strankama”, kaže Miloševićeva.

Ona dodaje i da su demokrate prvo tražile prostor mesne kancelarije “Božidar Adžija”.

Iz Gradske uprave ni posle nedelju dana nisu odgovorili na tvrdnje demokrata. Posle brojnih poziva i pitanja poslatih mejlom načelniku Gradske uprave Ljubiši Janiću i rukovodiocima u Upravi za građanska stanja, nadležni su ostali nemi.

Predsednik Gradskog odbora DS Miodrag Stanković ceo slučaj tumači kao namernu opstrukciju vlasti i nasilje nad institucijama, kako kaže, uzurpiranim od SNS režima.

Ne daju nam mesne kancelarije zato što smo najavili tribine kao nastavak protesta u drugačijem obliku. Ideja je bila da do leta obiđemo, maltene, sva naselja u gradu, da razgovaramo sa građanima i da im ponudimo da potpišu Sporazum sa narodom. Mislim da je to razlog, kaže Stanković.

Šef niških demokrata najavljuje i da će kroz odborničko pitanje i inicijativu tražiti od vlasti zvanično objašnjenje zašto su mesne kancelarije zatvorene građanima. Tribina neće biti, ali je opozicija najavila formiranje niške slobodne zone.

Sličan problem imao je i Udruženi pokret slobodnih stanara jer, kako kažu, mesecima ne mogu da dobiju mesne kancelarije za svoje tribine, ali ni Regionalni centar u Opštini Medijana.

Direktorka Regionalnog centra Danijela Marković nije htela da komentariše odbijanje UPSS.

Inače, do pre nekoliko meseci niški naprednjaci upravo su u mesnim kancelarijama po selima i naseljima držali tribine i sastanke sa građanima, uz prisustvo gradskog partijskog vrha – poverenika SNS Zvezdana Milovanovića, Darka Bulatovića, a negde su bili prisutni i članovi Izvršnog odbora SNS.

Izvor Južne vesti
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...