Predsednica Hrvatske: Ćerkina stipendija duplo veća od moje godišnje plate

183

Katarina Kitarović, ćerka hrvatske predsednice Kolinde Grabar-Kitarović, od jeseni će studirati na prestižnom američkom Harvardu, prenosi Danas.

“Harvard joj je prvi izbor, iako je primljena na četiri top američka univerziteta. Neću reći o kojim je sve univerzitetima reč, ali Harvard i Stanford su među njima”, otkrila je Grabar Kitarović, piše Jutarnji list.

Kako prenosi Index.hr, predsednica Hrvatske je navela da njena ćerka od sva četiri univerziteta na koja se prijavila dobila stipendiju i da univerziteti od njih traže da godišnje zaradi 2.000 do 3.000 dolara.

“Njoj ta četiri univerziteta nude stipendiju koja je dvostruko viša nego moja godišnja plata. Ako ode na jedan od njih, njoj će ta strana država platiti obrazovanje. U Hrvatsku će se vratiti s onim što je u nju uložio neko drugi, u ovom slučaju SAD. Katarini je zasad Harvard na prvom mestu, oni i Stenford su ponudili najbolje uslove”, rekla je Grabar Kitarovićeva.

Ćerka Kolinde Grabar Kitarović, osim što je državna prvakinja u umetničkom klizanju, bila je među jedan odsto najboljih u svetu u rešavanju SAT testa, ispita sposobnosti koji se koristi kao prijemni za preddiplomske studije u SAD-u.

“Rešila je njihove SAT testove i bila među prvih jedan odsto najboljih studenata na svetu, uključujući Amerikance. Čula sam priče da je primljena na Harvard jer sam predsednica Hrvatske, što nema veze s istinom jer znate da američki obrazovni sistem nije briga za to”, rekla je Kolinda Grabar Kitarović.

Katarina Kitarović, kako navodi Jutarnji, htela je da se osamostali i odseli od roditelja.

“Katarina je do određene mere javna osoba jer se bavi umetničkim klizanjem, ali jako ceni svoju privatnost i ne želi da se o njoj govori kao o ćerki predsednice, ne želi biti javna osoba. U želji da se skloni od policije koja je prati 24 časa dnevno, prijavila se na četiri američka univerziteta i svi su je primili”, navela je Grabar Kitarovićeva.

Katarina Kitarović pohađa i posebne mentorske programe matematike i spisateljstva. Pomagala je svojim vršnjacima koji su imali suicidne misli i o tome napisala knjigu.

 

Izvor Danas
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...