Velika prevara, pravili lažnu dokumentaciju i sebi pribavili milionsku dobit

243

BEOGRAD – Pripadnici policije uhapsili su odgovorno lice akcionarskog društva „Budućnost“ D.B. (69) i odgovorno lice kompanije „Graditelj NS“ Lj.K. (69) zbog zloupotrebe službenog položaja, saopšteno je danas.

Policija ih sumnjiči da su od 2009. do 2011. godine deo imovine društva „Budućnost“ preneli preduzeću „Graditelj NS“ za iznos od oko 107 miliona dinara, što je cena niža od stvarne vrednosti.

Sumnja se da su potom fingirali isplatu dela kupoprodajne cene, sačinjavanjem lažne dokumentacije da je izvršena isplata kroz isporuku građevinskog materijala i usluga u vrednosti od 52 miliona dinara, iako se to nije desilo.

Na osnovu tog fingiranog poslovnog odnosa, kako se sumnja, Lj.K. je ostvarila i dodatnu korist za preduzeće „Graditelj NS“ u vidu odbijenog PDV-a u iznosu od 10,6 miliona dinara, na šta to preduzeće nije imalo pravo.

Sumnja se da je na taj način AD „Budućnost“ oštećena za ukupno 159 miiona dinara, dok je preduzeće „Graditelj NS“ ostvarilo protivpravnu imovinsku korist od 169.783.470 dinara.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...