Direktor policije objasnio kako će funkcionisati sistem video nadzora u Beogradu

52

Direkor policije Vladimir Rebić rekao je danas da je postavljanje novih kamera i video nadzora u saobraćaju u Beogradu pre svega namenjeno da „preventivno deluje na građane zbog saznanja da će lakše i efikasnije biti otkriveni“.

„Ovaj sistem je zaštićen i ne može da se zluopotrebi, pre svega jer ne može da mu se pristupi preko interneta. Pristup će imati samo ljudi iz MUP-a. Ako neko od njih neovlašćeno pristupi odmah će se aktivirati alarm“, rekao je Rebić za TV Prva, uoči današnje svečane promocije 17. i 18. klase polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku i diplomiranih studenata Kriminalističko-policijskog univerziteta u Novom Sadu.

Direktor policije objasnio šta je cilj uvođenja video nadzora na ulicama Beograda

On je kazao da će do kraja 2020. godine, kada u Beogradu bude bilo 800 lokacija sa jednom ili više kamera, mogućnost policije da otkrije krivična dela biti „značajno veća“.

Rebić je istakao da je zadovoljan radom policije, kao i da se u 2018. godini u Srbiji desilo najmanje krivičnih dela u 21. veku.

Postavljeno 100 kamera nove generacije za video nadzor u Beogradu

„Zabeleženo je smanjenje krivičnog dela teška krađa za 15 odsto, nasilje u porodici je smanjeno za 17 odsto, a razbojništvo za 18 odsto, rekao je Rebić i naveo da su podaci još i bolji u prvih 140 dana ove godine.

Uvodi se novi sistem video nadzora, policija će imati uvid u ova dešavanja

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...