Evakuisano 2.500 ljudi, muškarac se popeo na Ajfelovu kulu (FOTO)

107

Spasioci su uspeli da ubede nepoznatog muškarca koji se juče popeo na Ajfelovu kulu zbog čega je ona bila evakuisana, da siđe sa tornja.

Pripadnici specijalne vatrogasne jedinice i policijski pregovarači na kraju su nagovorili čoveka da se preda, rekao je jedan pariski policijski zvaničnik.

On je dodao da je čovek „pod kontrolom i van opasnosti“, prenosi AP.

Menadžeri su naveli da će toranj ponovo biti otvoren narednog jutra kao i obično i obećali nadoknadu ljudima koji su imali rezervisane karte, ali im je poseta tornju bila onemogućena zbog incidenta.

Spasilac u akciji (AP Photo/Michel Euler)

Bezbednosni agenti uočili su čoveka kako se penje sa drugog sprata rano po podne, pokrenuvši operaciju evakuacije 2.500 posetilaca, saopštila je kompanija za upravljanje kulom. To je uključivalo i ljude koji su bili u restoranu na drugom nivou.

Čovek se na kraju zaustavio odmah ispod trećeg sprata, koji je i najviši nivo tornja od 324 metra, i ostao tamo. Njegovi motivi su ostali nejasni, a vlasti su odbile da daju detalje o njegovom identitetu.

(AP Photo/Michel Euler)

Francuska televizija BFM je izvestila kako je on navodno pretio da će izvršiti samoubistvo.

Vlasti nisu saopštile kako je prestupnik uspeo da prođe strogi sigurnosni sistem Ajfelovog tornja. Kompanija za upravljanje, SETE, insistirala je su takvi incidenti i dalje „veoma retki“.

Ovo nije prvi put da je neko pokušao da se popne na tu turističku atrakciju. Godine 2015. Britanac Džejms Kingston popeo se na kulu bez sigurnosnih užadi i bez dozvole, izbegavajući sigurnosne kamere.

Međutim, kako je vreme prolazilo, današnji incident je sve manje izgledao kao šala ili izazov.

U prošlosti je bilo pokušaja samoubistava sa Ajfelovog tornja, prenosi agencija.

Policija i vatrogasci stigli na lice mesta: Zatvorena Ajfelova kula (VIDEO, FOTO)

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...