Osnivač Huaveja: Imamo alternativu, Amerika potcenjuje našu snagu

123

Osnivač i izvršni direktor kineskog telekomunikacionog giganta Huaveja, Ren Žengfej, izjavio je danas da SAD „potcenjuju“ njegovu kompaniju, čime je ponovio ranije tvrdnje da „Amerika ne može da uništi Huawei“.

„Američko političko osoblje dosadašnjim postupcima pokazuje da potcenjuje našu snagu“, rekao je Ren u intervjuu televiziji CCTV i drugim kineskim medijima.

On je istakao da kompanija ima alternativu za svoju nabavku čipova i da u tom smislu ne može da bude „izolovana“ od ostatka sveta.

Tramp potpisao izvršnu naredbu, Huavej predstavlja rizik po nacionalnu bezbednost SAD?

Ren je dodao i da će program 5G koji su sprovodi kompanija ostati „nepromenjen“ uprkos američkim merama.

Po pitanju tehnologije 5G, kako je naveo, druge kompanije će stići Huavej tek za dve, tri godine.

Ljajić o „Huaveju“: Nema potrebe da se dosadašnji nivo saradnje raskida, niti donosi bilo kakav lex specialis

Huavej se nalazi na spisku preduzeća s kojima će američke kompanije moći da posluju samo ako za to dobiju dozvolu od vlasti.

Američki predsednik Donald Tramp prošle nedelje je zabranio američkim telekomunikacionim kompanijama da posluju sa stranim firmama koje mogu da predstavljaju opasnost za nacionalnu bezbednost u SAD.

O Guglovoj odluci da prekine saradnju sa Huavejem bruji svet, evo kako će to uticati na korisnike u Srbiji

Trampova mera se odnosi i na Huavej, drugi svetski proizvodjač pametnih telefona, koji je osumnjičen za špijuniranje na račun Kine.

Američke vlasti su juče pokušale da smire loptu odlaganjem uvodjenja novih mera za 90 dana, čime bi se Huaveju i njegovim trgovinskim partnerima dalo vremena da se prilagode.

SAD doneo novu odluku o Huaveju

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...