Vučić o skandalu u Austriji : Mislite da ne postoje ovakvi snimci iz Srbije?

341

Afera sa snimcima austrijskog vicekancelara Hajnc-Kristijana Štrahea pokazatelj je da se do sada važeći principi u svetu ruše i da se krše sva elementarna prava, kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je dodao da je jasno da su „to snimale zapadne službe, a ne austrijska“.

„Ovo je užasan snimak. Možda je austrijska služba imala neka saznanja, ali svakako ovo nije radila. Moje je pitanje, a i svačije bi bilo: koje su zapadne službe to radile i po nalogu kog suda i tužilaštva su delovale na tuđoj teritoriji. Koje su „sestrinske“ službe bile uključene u obavljanje tog posla“, rekao je Vučić.

On je rekao da se postavlja pitanje ko je odlučio da dve godine ne bude gonjen neko ko je možda počinio krivično delo, već da se snimci emituju kada nekom to politički odgovara.

„Zamislite da se tako nešto dogodilo u Srbiji. Zar mislite da ne postoje razni snimci koji mogu da budu iskorišćeni? Verujte mi, iznenadili biste se. Jesu li korišćeni u poslednih šest godina? Nijedan. Naši ljudi dobro rade svoj posao, rade ga profesionalno, a ne ovako neprofesionalno kao neke zapadne službe“, rekao je Vučić.

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...