Vesić: Aktuelna gradska vlast ima viziju razvoja prestonice, Đilas je imao svoj projekat i ništa nije uradio

30

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da aktuelna gradska vlast ima viziju razvoja prestonice i da ispunjava obećanja data građanima, što, kako je istakao, i čini suštinu njene politike.

„Za razliku od svih drugih, mi imamo viziju budućnosti Beograda i kako bi naš grad trebalo da izgleda i da se razvija. Najviše sam ponosan na projekat Savski trg, koji počinje da se radi za mesec dana i biće gotov za praznik Sretenje sledeće godine“, rekao je Vesić u intervjuu za TV Hepi.

On je naglasio da je strah od decentralizacije grada neosnovan i da to da će im biti „ukradeno“ Terazije, Trg Republike i drugi delovi centra grada, pričaju oni koji nisu ništa uradili.

„To priča (bivši gradonačelnik i jedan od lidera opozicije) Dragan Ðilas, kojem za sve vreme mandata na vlasti nije palo na pamet da išta uradi, ni da sredi Trg Republike ni Terazije ili Karađorđevu ulicu. Mi smo građanima na izborima obećali da ćemo srediti Beograd i uredićemo ga da bude moderna evropska prestonica, i mi to i radimo, ispunjavamo obećanja i nudimo budućnost građanima“, rekao je Vesić.

On je podsetio da se oni koji su napadali rekonstrukciju Obilićevog venca danas slikaju u ovom delu grada, kao i su u centru grada obnovljeni i Kosančićev i Topličin venac, a da će uskoro početi i izgradnja kanalizacije u Borči, tako da će taj deo grada gde živi 150. 000 ljudi, dobiti kanalizaciju, koja sada u otvorenim kanalima, kao u srednjem veku, što je ostalo od prethodne vlasti.

Vesić je podsetio i na kritike Beograda na vodi.

Vesić potvrdio: Jedna ulica u Beogradu poneće ime Bate Živojinovića

„Pričali su to jer nisu bili sposobni sami to da urade, a sad kad svi vide da se taj kraj razvija, nastavljaju sa napadom. A Ðilas je imao svoj projekat, Grad na vodi, koji je promovisao 2011. godine u Kanu i ništa nije uradio, nije očistio ni kvadratni metar prostora. I sad kad smo mi došli, raščistili prostor a ljudima dali stanove, Ðilas kaže da smo dali najbolju zemlju“, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda.

„Mi smo uspeli da spustimo Beograd na reke, to je politika (predsednika Srbije) Aleksandra Vučića, i mogu da ga mrze koliko god hoće, mi u gradu sprovodimo njegovu politiku. Za razliku od drugih koji su samo pričali, on je insistirao da se obećanja ispune“, istakao je Vesić.

Dodao je da se sada slično govori i o PKB-u.

„Ðilas kaže da se prodaju mašine i da je to strašno, a radi se maltene o muzejskim primercima koji ne mogu više da se koriste. U međuvremenu je “Al Dahra“ uložila 14 miliona evra u nove traktore koji koštaju po pola miliona evra, naspram starih izgledaju kao svemirski brodovi, i to je najbolji dokaz koliko Ðilas mrzi da se bilo šta dobro dogodi u Beogradu. Rekao je i da je pala proizvodnja mleka, a ona je povećana za četiri odsto, a plate za 20 odsto. To je razlika između naše i Ðilasove politike“, naglasio je Vesić.

U intervjuu za TV Hepi, on je ponovio da se nekadašnji gradonačelnik obogatio za vreme vlasti.

„Od 2004. do 2013. godine preko 500 miliona evra prometa je prošlo preko Ðilasovih firmi a građanima nudi komunizam. Vučić otvori skoro 200 fabrika u kojima radi više od 200.000 ljudi, a Ðilas preti da će da ih zatvori jer su to strani investitori, a oni su za njega strašni. Sve će da podržavi samo ne ono čime se on bavi, prodajom sekundi. Pritom nije rekao gde će da radi tih 200.000 ljudi“, rekao je Vesić.

Povodom pokušaja da se zaustave radovi na Trgu Republike, on je podsetio da Beograd nije jedini grad u kome se radi u centru grada i naveoprimere Ljubljane, Beča…

„Ja postavljam pitanje zašto ga oni nisu uradili, baš kao Obilićev i Kosančićev venac, Karađorđevu, Savski trg, novi Savski savski most koji ćemo graditi, fasade, urbane džepove. To Ðilasa ne zanima, a ako hoćete da volite Beograd, morate da se borite i sa time da se ljudi protive da se nešto pozitivno desi“, naglasio je Vesić.

Prema njegovim rečima, za lidere sadašnje opozicije najgore što može da se desi jeste da Srbi poštuju istoriju, jer „onda nema prostora za Dragana Ðilasa, Vuka Jeremića i ostale“, koji bi da se zaboravi da je bilo šta postojalo jer oni bi da istorija počinje od njih.

„Kad smo usvojili plan za jarbol na Ušću napali su srpski jarbol, šta će srpska zastava. Naša politika je srpska zastava u Beogradu, naša politika je da se Beograd uređuje, da imamo podsećanja na slavnu istoriju i da to bude beograd 21. veka. Kad je Vučić bio u Kini potpisao je memorandum sa Huavei kompanijom o razvoju pametnog grada, to nas tek čeka, internet na svakom koraku, pametno parkiranje, da na svim banderama postoje informacije o zagađenosti vazduha, da imamo na rekama dojave kada se podiže nivo vode“, zaključio je Vesić.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...