Baba i unuk presreli dečaka na ulici, a ono što je usledilo je zgrozilo sve

1.079

Otac dečaka (8), učenika drugog razreda osnovne škole u Kaluđerici, podneo je krivičnu prijavu protiv starije žene, inače bake dve godine starijeg učenika iste škole, zbog sumnje da je tukla i davila njegovog sina, prenosi „Blic“.

Kako je za „Kurir“ potvrdio Goran N., dečakov otac, žena je njegovog sina presrela kolima na ulici, ščepala ga za vrat, išamarala ga i držala, bodreći svog unuka da ga i on udara.

Nemiloj sceni koja se 13. maja dogodila u beogradskom naselju Kaluđerica, kako objašnjava Goran M, prethodio je sukob njegovog sina i jednog njegovog vršnjaka s dvojicom dečaka koji su učenici četvrtog razreda.

„Moj sin se s drugom iz razreda vraćao kući kada su ih presreli stariji dečaci. Jedan od njih im se obratio: „Sad ćemo mi da igramo „papir, kamen, makaze“ i ko dobije, vas dvojicu će da bije“.

„Sin i drug su im se suprotstavili i uspeli da pobegnu starijim dečacima, koji su očigledno izvukli deblji kraj“, objašnjava za pomenuti list Goran M.

Ubrzo ih je na ulici presreo crveni automobil u kom su bili jedan od četvrtaka i njegova baba. Prema svedočenju dečaka žrtve nasilja, žena je naglo zaustavila kola, parkirala na ulici, istrčala i odmah ga ščepala za vrat.

„Sin mi je ispričao da je odmah počela da ga davi, o čemu svedoče i modrice koje ima. Dok ga je stezala za vrat, izgovarala je pogrdne reči, između ostalog i „Stoko jedna, majmune, ti koji ideš u drugi razred našao si da udaraš mog četvrtaka“, a potom mu je udarila nekoliko šamara. Ni to joj nije bilo dovoljno, već je pozvala unuka da izađe iz kola i udari mog sina dok ga ona drži. Udario ga je pesnicom u lice“, svedoči otac.

Sa distance je sve to posmatrao i drugi mališan, koji je dozivao pomoć i vikao ženi da prestane. Međutim, umesto da se smiri, ona je pustila prvo dečaka, ali je krenula ka drugom. Kako je mališan ispričao, počeo je da beži, pa je žena sela ponovo u auto i krenula da ga juri.

Pretučeni mališan krenuo je kući, ali se onda ponovo pojavio crveni automobil.

„Već je ušao u ulicu u kojoj živimo kad se ona ponovo pojavila. Ovog puta nije izlazila iz kola, ali mu je kroz prozor viknula: „Stoko, majmune, kako se zoveš, je l“ ovde živiš? Sada znam gde si““, priča otac.

Uplašeni dečak odmah je otrčao kući i majci ispričao šta se dogodilo. Roditelji su ga odveli kod lekara, koji mu je kostatovao povrede. Međutim, od psihičkih trauma posle linča vršnjaka i njegove babe, dete tek treba da se oporavi.

Roditelji pretučenog dečaka krivičnu prijavu protiv žene podneli su zbog sumnje da je počinila nasilničko ponašanje. Kako kaže, svim pravnim sredstvima potrudiće se da zaštiti svoje dete, ali i drugu decu koja su, prema tvrdnjama roditelja učenika škole, već bila žrtve babe i njenog unuka.

„Mogao bih da razumem da je žena naišla u trenutku dok su se dečaci tukli i da je burno reagovala. Ali da mi onaj juri po Kaluđerici dete kolima, da ga davi i prebija, to zaista ne mogu. Zar smo došlo do te tačke da odrasli ljudi na javnom mestu dave i šamaraju decu!“, kaže Goran M.

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...