Diplomci ovog fakulteta Univerziteta u Beogradu oslobođeni polaganja jednog ispita za dobijanje ove licence

122

Diplomci Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu oslobođeni su od polaganja još jednog ispita međunarodne asocijacije sertifikovanih računovođa ACCA (F7 Financial Reporting) i time su postali još bliži globalno priznatoj licenci, piše Politika.rs.

Ukupan broj ispita od kojih su studenti oslobođeni povećan je na šest, što je najviše u poređenju sa svim fakultetima u jugoistočnoj Evropi.

Pravo na oslobađanje od ovog ACCA (Association of Certified Chartered Accountants) ispita imaće studenti koji su diplomirali počev od 2019. godine, zajedno sa pet predmeta, za koje su studenti i do sada dobijali oslobađanja (F1, F2, F3, F4 i F8), stoji u saopštenju fakulteta.

ACCA je globalna računovodstvena profesionalna asocijacija sa više od 200 hiljada članova širom sveta. Bavi se profesionalnom edukacijom i omogućava onima koji svoju karijeru vide u računovodstvu i finansijama, sticanje veština u okvirima ACCA kvalifikacije.

Ekonomski fakultet u Beogradu je od ACCA dobio akreditaciju svojih osnovnih studija i tako postao prva visokoobrazovna institucija u regionu čiji program osnovnih studija ima formalnu akreditaciju ovog udruženja. Odluka ACCA organizacije o dodeli oslobađanja od polaganja ispita predstavlja potvrdu savremenosti i visokog nivoa usaglašenosti studijskog programa, nastave i ispita na Ekonomskom fakultetu, sa najvišim svetskim profesionalnim standardima u oblasti računovodstva i revizije.

Izvor Politika
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...