Huawei operativni sistem najkasnije do proleća?

Znali su Kinezi šta se sprema i ranije, kako stvari stoje...

51

Kineski kompanija Huawei mogao bi da predstavi sopstveni operativni šistem najkasnije u proleće sledeće godine, nakon što mu je onemogućeno korišćenje Googleovog operativnog sistema Android, kazao je predstavnik kompanije Ju Čengdong.

Huaweiju je onemogućeno korišćenje Googleovog Androida nakon što su SAD kineskog giganta prošle nedelje stavile na spisak zabranjenih pravnih lica.

Čengdong je objavio da će Huawei uskoro razviti sopstveni operativni sistem za pametne telefone, tablete i druge pametne uređaje, kao i za televizijske prijemnike i automobile, preneo je.

Huaweijev sistem mogao bi biti dostupan klijentima najranije ove jeseni, a najkasnije u proleće sledeće godine, izjavio je Ju za kineski list „Finiks ajfeng tek“, prenosi portal Sibiz.

Poslednjih sedmica intenzivirao se trgovinski rat između SAD i Kine, pa je američko ministarstvo trgovine zabranilo američkim kompanijama da prodaju tehnologiju „Huavju“ bez dozvole vlade.

U poneđeljak je ministarstvo najavilo 90-dnevno odlaganje te mere.

SAD optužuju Huawei da pomaže kineskoj vladi u špijunaži drugih zemalja, iako to nisu potkrepile nikakvim dokazima, navodi Sibiz.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...