Objavljen snimak formiranja Saveza za Srbiju na Kosovu (VIDEO)

137

Na Gazimestanu je 20. maja u prisustvu lidera SZS i predstavnika članica SZS sa KiM, formiran Savez za Srbiju na Kosovu i Metohiji.

Formiranju Saveza su prisustvovali Dragan Đilas, Borko Stefanović, Slaviša Ristić, Marija Janjušević i Vlada Dobrosavljević.

Dragan Đilas, predsednik Stranke slobode i pravde, pomenuo je da lider Dveri Boško Obradović nije tu jer su mu prištinske vlasti uskratile mogućnost da uđe na teritoriju KiM, a da su srpske vlasti pokušale da uskrate mogućnost da se okupe.

“SZS je jasno rekao svoju politiku i ona je bazirana na Ustavu, Rezoluciji 1244 i spremnosti da razgovaramo sa svima da ljudi na KiM napokon počnu da žive kao ljudi”, rekao je on.

Đilas se osvrnuo na pokušaj vlasti iz Beograda da huška jedne Srbe protiv drugih, jer su neke ljude poslali u Gračanicu da spreče formiranje SzS na KiM.

“Poručujemo da je naša ideja da prestanu podele. Kako da razgovaramo sa Albancima ako ne možemo unutar našeg naroda da pokrenemo razgovor. A razgovor sigurno nije ono što vlast svakodnevno radi u Skupštini Srbije“, rekao je Đilas, naglašavajući da je siguran da nijedan zaista opozicioni poslanik neće prisustvovati toj sednici i da će se bojkot skupštine nastaviti.

Izvor Infobrif
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...