Stigli prvi benchmark rezulatti: ovogodišnji MacBook Pro je prava zverina!

A za cenu bolje ne pitajte...

262

Apple je sa mnogo samopouzdanja najavio ovogodišnju generaciju svojih profesionalnih laptopova, MacBook Pro 2019, rekavši da je to najbrži i najmoćniji profesionalni prenosivi računar na svetu, a sada su stigli i prvi benchmark testovi koji upravo to i dokazuju.

Nove mašine imaju najnoviju generaciju Intelovih procesora, osmojezgarni i9, za koji kompanija kaže da će biti duplo brži od MacBook Proa sa četiri jezgara i 40 odsto brži od onog sa šest. Osim toga, tu su i moćna grafika, T2 bezbednosni čip, superbrzi SSD, bolji ekran, „celodnevna“ baterija, ali i obećanja da će se popraviti problemi sa tastaturom u odnosu na prošlogodišnji model.

Naravno, promo materijal je jedno, realnost nešto sasvim drugo, a benchmark testovi su ponekad nešto između. E, pa izgleda da postoje opravdani razlozi za uzbuđenje. Naime, Cult of Mac je pronašao da je neko ubacio rezultate testa Geekbench 4 na sajt Primate Labsa, kao i da oni prilično odgovaraju najavama kompanije.

Rezultat uređaja sa osam jezgara je 29.184. Prošlogodišnji najbrži kompjuter, onaj sa šest jezgara, imao je skor od 22.620, što znači da je ovogodišnji brži za 29 odsto. Skor ovogodišnjeg modela sa jednim jezgrom je 5.879, dok je verzija iz 2018. imala skor od 5.348. To je povećanje od 9,9 odsto.

Naravno, ne treba da naglašavamo da se rezultati Geekbench testova mogu lažirati, ali ovaj ima ispravan broj modela i procesora, odnosno, sve ukazuje na to da je konačni skor pravi.

E, sad ono „najlepše“: MacBook Pro konfiguracija sa ovog testa košta najmanje 3.399 dolara. To je sa osmojezgarnim procesorom i9-9980HK i 32GB RAM-a. Osnovna verzija ovog modela košta 2.399 dolara, ali ima sporiji čip i manje RAM-a.

Naravno, sve ove cene su u SAD, gde je tehnika uvek jeftinija. Ako želite da preračunate koliko će ovo koštati u dinarima, prevedite ove dolare u evre i onda dodajte oko 20 odsto na tu cenu i sve to prebacite u dinare po gornjem kursu narodne banke. Da, ni nama nije dobro, ali kvalitet…

Izvor Techbrif
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...