Osnivač Huaveja iznenadio priznanjem: Kupovao sam Eplove telefone porodici

252

Osnivač i direktor kineskog tehnološkog diva Huavej Ren Žengfej kupio je članovima svoje porodice Eplove mobilne telefone, prenosi „Index.hr“.

Kako piše britanski Independent, Žengfej je priznao da je kupio ajfon uređaje prilikom boravka u inostranstvu.

„Ajfon ima dobar ekosistem i kada je moja porodica u inostranstvu, još uvek im kupujem ajfon uređaje. Ljubav prema Huaveju ne mora značiti i ljubav prema Huavej mobilnim telefonima“, rekao je Žengfej.

SAD doneo novu odluku o Huaveju

Kineski mediji pišu kako je šef Huaveja tim potezom odgovorio na navodno pozivanje na bojkot američkih proizvoda.

Iz Huaveja su juče medijima poslali Žengfejeve izjave povodom američkih privrednih i političkih restrikcija toj kompaniji. Evropski korisnici zabrinuti su da Huavejevi telefoni više neće moći koristiti buduće android sisteme.

„Gugl je dobra kompanija, vrlo odgovorna kompanija. I oni pokušavaju uveriti američku vladu da reši ovaj problem. Upravo raspravljamo o održivim rešenjima, naši stručnjaci još uvek rade na tome. Danas vam ne mogu dati detaljan odgovor na to pitanje“, rekao je Žengfej i najavio posledice.

Panasonik odlučio da prekine saradnju sa Huavejom

„Biće nekih posledica. Gugl je sjajna kompanija i obe strane rade na rešenjima“, kazao je Žengfej.

SAD je Huaveju izdao privremenu licencu. Drugim rečima, ograničenja mogu biti ukinuta u sledećih 90 dana.

„Kao prvo, 90 dana nam ne znači mnogo. Mi smo se pripremili. Za nas je najvažnije dobro obaviti svoj posao. Ono što će SAD napraviti je izvan naše kontrole. Iskoristio bih ovu priliku da zahvalim američkim kompanijama s kojima sarađujemo. U ovih 30 godina te su nam kompanije pomogle da narastemo u ono što smo danas. One su mnogo pridonele našem uspehu. Naučili smo kako izaći na pravi put i voditi kompaniju. Kao što znate, većina kompanija koje Huaveju pružaju konsultantske usluge imaju sedište u SAD-u, uključujući desetke kompanija kao što su IBM i Aksentur“, zaključio je Žengfej.

Osnivač Huaveja: Imamo alternativu, Amerika potcenjuje našu snagu

 

Izvor Index.hr
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...