Parkiranje će se uskoro naplaćivati i u ovom delu grada

64

Nastavlja se širenje parking zona u centru grada. Kako „Blic“ saznaje, zonsko parkiranje uskoro će važiti i u Profesorskoj koloniji, naselju u okviru opštine Palilula, smešteno u trouglu ulica Cvijićeve, Zdravka Čelara, Bulevara despota Stefana i Mitropolita Pavla.

Iz Sekretarijata za saobraćaj nezvanično su za Blic potvrdili ovu informaciju, ali još nije poznato da li će zonsko parkiranje u ovom delu grada biti uvedeno već od juna ili od 1. jula.

Povećane kazne za bahate vozače, a nepropisno parkiranje će ovoliko da vas košta

 

Kako saznaje Blic, farbanje i obeležavanje delova ulica u ovom delu grada je u toku, a sve se radi na inicijativu građana ovog dela prestonice koji su ovu ideju predložili još pre pet-šest godina. Naime, kako kažu, problem je što mnogi Beograđani koji rade u centru grada ostavljaju na ovom potezu kola pošto se parking ne naplaćuje.

„U ranim jutarnjim satima, ili kasno naveče, može da se nađe poneko slobodno parking mesto, ali zato čim poslovni ljudi krenu da dolaze na posao, to je nemoguće“, rekao je jedan od stanara okolnih zgrada.

O tome u kojoj zoni će se naći ovaj deo grada, još uvek se ne zna, mada je nekako najlogičnije da to bude zelena ili treća zona u kojoj je dozvoljeno ostavljanje automobila do 180 minuta. Takav režim važi za Cvijićevu ulicu, od Bulevara despota Stefana do Ruzveltove.

Takođe, još nije poznato da li će parking zona biti proširena na kompletno naselje ili samo njegov veći deo.

Od danas nove zone u Beogradu za parkiranje, ali i olakšice vozačima (TABELE)

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...