Bilo je dramatično: Ispovest bračnog para koji je preživeo požar na Novom Beogradu

86

 

Samo zahvaljujući brzoj i efikasnoj akciji vatrogasaca prekjuče je na Novom Beogradu izbegnuta tragedija kada je vatra buknula na 15. spratu solitera u Ulici Jurija Gagarina, piše Blic.

Bračni par koji je bio u stanu kada je izbio požar nije uspeo da izađe u hodnik pošto im je vatra presekla put, pa su spas potražili na terasi.

„Suprug je menjao plinsku bocu, povezivao instalaciju, kada je buknula vatra. Pokušao je ćebetom da je ugasi, ali se ona poput munje proširila po stanu. Sakrili smo se na terasi i vikali komšijama da zovu vatrogasce i Hitnu pomoć. Gušili smo se u dimu“, priča starija žena koja je i dalje potresena svime što su ona i njen suprug doživeli.

U jednom trenutku izgubili su nadu da će pomoć stići na vreme.

„Srećom, vatrogasci su uspeli da ugase vatru u jednom delu stana, da naprave “koridor” i dođu do nas na terasi. Posle su nas bezbedno izveli napolje“, kaže ona.

Požar u soliteru na Novom Beogradu, ima povređenih (VIDEO)

Odmah su ih odveli na VMA.

„Hvala bogu, ja sam odlično prošla, nemam nikakve vidljive povrede. Međutim, moj muž je i dalje u bolnici, ima opekotine cele leve ruke, a i oko mu je zatvoreno.

„Samo je jedna soba ostala netaknuta, sve ostalo je izgorelo. Skoro sve je uništeno, čak i kupatilo koje smo nedavno renovirali“, rekla je gospođa koja nije želela da se slika kako se rodbina ne bi zabrinula pre nego što stupe sa njima u kontakt.

Da je situacija bila dramatična, potvrđuju i drugi stanari ove zgrade.

„Gust dim se spuštao dole do devetog ili desetog sprata. I kod nas se teško disalo, a kamoli gore gde je bila vatra. Odmah smo pojurili niz stepenice ka izlazu“, ispričala je mlađa sugrađanka.

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...