Čanak: Da li se može nešto sačuvati za buduće generacije, ako se ne budemo branili od centralizma?

30
BEČEJ- Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je da je sudbina Vojvodine takva da sve što se događalo u proteklih 100 godina vodi ka tome da je ona bila i ostala eksploatisana.“Dolazimo do pitanja da li se može nešto sačuvati za buduće generacije, ako se ne budemo branili. Branimo se od centralizma. Dokaz za to je da se najrazvijenije opštine u Srbiji nalaze upravo tamo gde se donose odluke – u Beogradu. Od 15 najrazvijenijih opština u Srbiji, svih 15 se nalaze upravo u Beogradu“, rekao je Čanak na tribini Vojvodjanskog fronta „Vreme je za Vojvodinu“ u Bečeju, koju su organizovale LSV i Vojvođanska partija.

On je potvrdio da će prisustvovati sednici Skupštine Srbije o Kosovu, koja je zakazana za ponedeljak, 27. maj.

„Ovo je sedma ili osma sednica na temu Kosova kojoj sam prisustvovao i nijedna nije donela konkretni rezultat. Primer za to je da je prošlo 12 godina od donošenja Ustava Srbije, a skupština nije donela Zakon o sprovodjenju izbora na Kosovu. Razlog za to je očigledan – izbori nikada nisu ni planirani“, kazao je Čanak.

Martinović (SNS): Čanak želi da Vojvodina postane republika

Predsednik Vojvodjanske partije Aleksandar Odžić rekao je da su u Vojvodjanski front pozvani svi koji se zalažu za Vojvodinu, pre svega njenu autonomiju, ali i zaustavljanje odlaska mladih.

„Za ovih 30 godina ni LSV, ni VP, nisu odustale od svoje ideje. U medjuvremenu smo bili svedoci odnosa različitih vlasti prema Vojvodini. Vojvodini niko neće vratiti sve ono što joj pripada i što joj je nasilno oduzeto ako to ne uradimo mi sami, Vojvodjanke i Vojvodjani. Ne možemo očekivati da će joj oni koji su joj oduzeli sve vratiti nešto“, naveo je Odžić.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...