Čupić na protestu kod Terazijske česme: Sada ste žiška, a postaćete plamen (FOTO)

147

BEOGRAD – Građani, pokazali ste u ovih šest meseci da nema ko da se bori da vas zaustavi u vašoj borbi, a samo uporni mogu da ostvare ono sto žele. Vi ste čuvari plamena protesta. Sada ste žiška, ali ne znamo kada ćete da postanete plamen koji će da odnese ovu vlast, rekao je danas na protestu  profesor Čedomir  Čupić.

Čupić je  kod Terazijske česme pozvao sve sudije da se izjasne o napadu vlasti na sudiju Apelacionog suda Miodraga Majića i ocenio da vlast donosi zakone koji njoj odgovaraju, a da ne pita struku.

„Samo zato što se stručnošću suprotstavio, vlast i njeni poslušnici žele Majića da provuku kroz ‘toplog zeca'“, rekao je Čupić.

On je kazao da vlast „histeričnim napadima“ želi da zaplaši sudije u Srbiji i pozivao sudije da se izjasne da bi „odbranili sebe i sve gradjane“.

„Ovi protesti su pouka za sve buduće vlasti da neće moći nikad da uzurpiraju vlast. A sad se obraćamo opoziciji: narod neće vlast kao što je bila“, naveo je Čupić.

Pre njega, okupljenim građanima obratio se Aris Movsesijan, član Nove stranke.

„Neki ljudi kažu da se protesti osipaju, ali ako se okrenete oko sebe nećete videti tako. Kada su mučki udarili Borka Stefanovića i kada su protesti počeli, mislili su da ćemo opstati šest meseci“, rekao je on.

Printscr/fb

Takođe, niko nije verovao da će opozicioni političari sesti za isti sto.

„Ovde smo večeras da biste vi učinili da mi političari ne glasamo „na zvonce“. Ovde smo da održimo proteste i omogućimo normalne uslove za izbore. Zato vi trebate da nam pomognete“,  kazao je Movsesijan.

Protest „Svi kao jedan – 1 od 5 miliona“ u Beogradu počeo je večeras na Terazijama nešto posle 18 sati intoniranjem himne „Bože pravde“.

Nakon obraćanja govornika predviđena je šetnja uobičajenom rutom od Terazija do RTS-a, a završetak joj je ispred Predsedništva Srbije.

 

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...