Gojković: Važan momenat za parlamentarnu raspravu o Kosovu i Metohiji

33

BEOGRAD – Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je danas da je sada važan momenat za parlamentarnu raspravu o Kosovu i Metohiji, jer je dijalog Beograda i Prištine u zastoju zbog radikalizacije poteza prištinskih vlasti.

Ona je u Jutarnjem dnevniku RTS-a rekla da Beograd pokušava na sve načine da otkoči dijalog i najavila da će se u ponedeljak u debati o KiM u parlamentu posle izlaganja predsednika države čuti šta političke grupacije imaju da kažu o tom važnom pitanju.

Gojkovićeva je kazala da su svi poslanici pozvani da dođu na sednicu i iznesu svoje mišljenje, da diskutuju o onome što će čuti od predsednika.

Ona je izrazila uverenje da će predsednik Srbije, Vlada i direktor Kancelarije za KiM pažljivo saslušati ako u debati bude nekakvih predloga za rešenje, i istakla da u ovom trenutku nema važnijeg pitanja od Kosmeta.

Haradinaj: Mogerinijeva više nije posrednik u dijalogu Beograda i Prištine

Ocenila je da je to sigurno važnije od nekih tema koje su se čule na ulicama Beograda od opozicionih stranaka, kao što su pitanje REM-a ili Upravnog odbora RTS.

Predsednica Skupštine Srbije je, govoreći o opoziciji, rekla da neki pokušavaju da ubede građane da ih vrate na vlast.

Gojkovićeva je kazala da postoje poslanici koji su bojkotovali rad parlamenta i izgubili poslaničke grupe, pa po njenoj oceni, nemaju više takav legitimitet da iznose političke stavove.

Ona jek rekla da ih je dovoljno puta pozivala da dođu u parlament, ali je ocenila da njihovo odsustvo znači da nemaju političku odgovornost prema građanima koji su glasali za njih, niti stav o dijalogu Beograda i Prištine.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...