Hrvatska predsednica se “posebno zahvalila” Putinu

74

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović učestvovala je danas u Slavonskom Brodu na potpisivanju ugovora o realizaciji projekta „Snabdevanje prirodnim gasom Rafinerije nafte Brod“, prenosi Večernji.

“Kao što znamo, Rafinerija nije jedini problem, ali je najveći zagađivač vazduha na ovom području. Drago mi je što je došlo do ovog dana. Trebalo nam je skoro tri godine rada, truda i pregovora. O ovome sam više puta razgovarala s zvaničnicima Ruske Federacije, ali i u Hrvatskoj i Republici Srpskoj”, kazala je Grabar Kitarović.

Hrvatska predsednica se posebno zahvalila predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu “koji je prepoznao vrednost ovog projekta, ne samo za smanjenje zagađenja vazduha već i mogućnosti daljeg privrednog razvoja”.

“On je čvrsto stajao iza ovog projekta. Pokazali smo da smo uspeli rešiti probleme”, navela je Grabar Kitarović.

Ona se zahvalila i ruskom ambasadoru Anvaru Azimovu “koji se silno zalagao za realizaciju ovog projekta”.

Predstavnici Rafinerije, ruske kompanije Zarubežnjeft kao vlasnika Rafinerije, Crodux plina i Plinacra potpisali su tri ugovora kojima su regulisani izgradnja, operativno korišćenje i održavanje direktnog gasovoda, snabdevanje prirodnim gasom i priključenje na transportni sistem. To znači i početak rešavanja višegodišnjeg problema zagađenja vazduha.

Predsednica Hrvatske, koja boravi u Slavonskom Brodu, po dolasku u taj grad položila je venac na spomen-obeležje deci poginuloj u Domovinskom ratu „Prekinuto detinjstvo“.

Izvor Večernji.hr
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...