Remziju Šalji određen jednomesečni pritvor

92

Remziju Šalji, jednom od lokalnih komandanata tzv. Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) koji je u petak uhapšen u Suvoj Reci, određen je jednomesečni pritvor, javljaju prištinski mediji.

Šalja je u januaru „nestao“ posle poziva koji mu je uputilo tužilaštvo Specijalnog suda pred kojim će se voditi procesi protiv bivših pripadnika tzv. OVK, preneo je RTS.

Hapšenje prvog begunca od strane novog suda za ratne zločine potvrdio je njegov advokat Natal Buljakaj, a kosovska policija je kasnije saopštila da je Šalja uhapšen u svojoj kući u Suvoj Reci.

Uhapšen Remzi Šalja, prvi begunac od novog suda za ratne zločine

Posle hapšenja, određen mu je pritvor u trajanju od 30 dana.

Šalja je poziv za saslušanje u Hagu dobio još u decembru, ali je nestao nedugo pošto je objavio da se neće predati jer ne priznaje taj tribunal.

Prema optužnici kosovskog tužilaštva, Šalja je nedaleko od Suve Reke sredinom 1998. godine učestvovao u otmici Hadžija Pertešija, čije je telo pronađeno nekoliko dana kasnije u obližnjem selu Dulje.

Pozivi za saslušanje u Hagu do sada su upućeni na adrese desetak bivših komandanata OVK, uključujući i nekadašnjeg šefa glavnog štaba OVK Sulejmana Seljimija.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...