„Zona slobode“ u Nišu: Građani zapisali najveće probleme (FOTO, VIDEO)

63

U Nišu je danas održana prva „Zona slobode“, u organizaciji lokalnog Saveza za Srbiju (SZS), Pokreta slobodnih građana (PSG), Nove stranke (NS) i Pokreta mladih „Za Niš bez straha“, koji je formalni organizator niškog protesta „1 od 5 miliona“, piše Danas.

„Zona slobode“ u Nišu je trajala tri sata.

Miodrag Stanković, predsednik niške Demokratske stranke (DS) i član Predsedništva SzS, kazao je da je za to vreme sa njim, još nekim predstavnicima DS i poverenikom Pokreta slobodnih građana za Niš (PSG) Predragom Jovovićem razgovaralo oko 200 građana.

Prema njegovim rečima, više od 140 građana popunilo je anketne listiće u kojima su između ostalog izneli svoje mišljenje o tome šta su ključni problemi u gradu i ocenili rad aktuelne vlasti na čelu sa Srpskom naprednom strankom (SNS).

“Rezultate ankete ćemo javno saopštiti, a kao odbornici Skupštine grada potrudićemo se da doprinesemo rešenju problema koje su građani naveli kao prioritetne. One koji učestvuju u razgovorima i popunjavaju ankete, a želeli su da nam ostave podatke, zvaćemo na tribine i druge manifestacije koje planiramo”, rekao je Stanković za Danas.

On je najavio da će SZS „uskoro“ organizovati protest ispred Gradske kuće, u kojoj su kabineti gradonačelnika i članova Gradskog veća, a povod će biti sedam godina „katastrofalne“ lokalne vlasti SNS.

Ovaj protest će biti prvi u nizu tematskih protesta „ispred institucija koje ne rade svoj posao, već su postale mesto za udomljavanja članova SNS-a, koji zauzvrat treba da budu lojalni i idu na mitinge”.

“Jedini uspeh ove vlasti je uništavanje institucija sistema i normalnih uslova za život i rad, zbog kojih hiljade i hiljade građana napušta naš grad i Srbiju. Zemlja je potonula u autokratiju i centralizaciju, a nezadovoljstvo građana je izuzetno veliko. Ne smemo da izgubimo niti jedan dan od preuzimanja vlasti naredne godine, a niška Zona slobode predstavlja ozbiljnu pripremu za ozbiljno vršenje vlasti koje nam predstoji”, rekao je Stanković građanima.

On je dodao da su ovakve zone način da opozicija dopre do građana, pošto su u Nišu i Srbiji mediji „zarobljeni“.

Poverenik niškog PSG Jovović je pozvao “sve slobodne ljude” na otvoren razgovor u Zonama slobode širom Srbije, kako bi „zajednički došli do prioriteta u njihovim naseljima, opštinama, gradovima i državi koje treba rešavati“.

“Osma godina je kako na vlasti imamo ljude koji vrše teror nad institucijama, nad građanima i nad zdravim razumom. SNS se prema građanima odnosi bahato. Preovlađuju lični interesi njenih pripadnika, a opšti interesi su po strani. Ona svakodnevnim lažima pokušava da zbuni građane, kako bi zaboravili na obećanja koja su im dali 2012, pre preuzimanja vlasti”, kazao je on i dodao da „to mora da se promeni“.

Niška zona slobode je otvorena

Predrag Jovović, poverenik Pokreta slobodnih građana za grad Niš na otvaranju NIŠKE ZONE SLOBODE!

Gepostet von 1 od 5 miliona Nis am Samstag, 25. Mai 2019

Prema najavama organizatora, „Zone“ će se ubuduće održavati svake subote na različitim lokacijama i u različitim terminima, o čemu će javnost biti obaveštena.

One su, kako je rečeno, nastavak niškog građanskog protesta „1 od 5 miliona“, koji je organizovan svakog petka, od 31. marta 2018. do 19. aprila ove godine.

Građani su na panoima pisali šta smatraju najvećim problemima i šta predlažu za prioritetno rešavanje.

Kao najveće probleme oni vide medijski mrak, nezaposlenost, stranačko zapošljavanje ili male plate i penzije, a među predlozima za hitno rešavanje su „pomoć privredi i poljoprivredi“, „renoviranje škola i obdaništa“…

Izvor Danas
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...