Bastać: Radnici povređeni zbog korumpirane, nestručne i bahate vlasti

46

Predsednik opštine Stari grad Marko Bastać ocenio je danas da učestale nesreće na srpskim gradilištima kao i pravni, urbanistički i građevinski haos u Beogradu zahtevaju odgovornost svih koji su „ignorišući zakon kao i mišljenje struke ugrozili živote radnika“.

„Dva radnika su danas povređena na građevini u Čika Ljubinoj ulici koja je jedan od primera haosa koji je u Beogradu napravila ova korumpirana, nestručna i bahata vlast“, navodi se u saopštenju te opštine.

Bastać u saopštenju tvrdi da se radovi vrše bez potrebne dokementacije, sa „problematičnim“ dozvolama za rekonstrukciju na bazi kojih su „izvođači bušili šipove, promenjena je statika zgrade i sve se završilo padom jednog od zidova na radnike“.

Novi detalji nesreće: Radnici povređeni prvog dana na poslu, jedan životno ugrožen

„Na ovaj problem smo skrenuli pažnju pre više od 16 meseci kada smo i nezakonite radove prijavili nadležnom ministarstvu“, dadaje Bastać.

Kako se u saopštenju navodi, nereagovanje nadležnih je dokaz da je interes „omiljenih domaćih i stranih tajkuna ovoj vlasti značajniji od bezbednosti radnika i bezbednosti svih koji će sutra koristiti taj objekat“.

Obrušio se zid na radnike u centru Beograda

U nesreći koja se danas dogodila na gradilištu u Čika Ljubinoj ulici u centru Beograda povređena su dva radnika tako što se na njih obrušio zid.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...