Oglasio se direktor „Nefe“, evo šta je poručio kupcima i zaposlenima

2.661

Niko od kupaca i zaposlenih u kompaniji „Nefa“ neće biti prevaren i svi će dobiti svoj novac. Kao vlasnik holding kompanije obećavam da će biti uspostavljen budžet za povrat novca i da ću do 31. maja srpskoj kompaniji uplatiti sredstva koja će biti dovoljna za isplate svim kupcima i zaposlenima.

Ovako se juče saopštenjem oglasio ruski investitor Andrej Hodasevič, čiji je odlazak iz Srbije, i napuštanje fabrike u Vranju, izazvao velike potrese u javnosti, pišu „Novosti“.

Hodasevič u otvorenom pismu sebe potpisuje kao „investitora projekta ‘nefa’ nameštaja“ i naglašava da mu je cilj „suzbijanje dalje panike“.

„Iskreno se izvinjavamo zbog stresa koji ste pretrpeli na osnovu medijskih objava o „ruskim lopovima i prevarantima“. To nije tačno. Naše kompanije nisu koristile sredstva državnog podsticaja, nijedan dinar nije na privatnim računima“, kaže se u otvorenom pismu.

Haos zbog prevare nekoliko stotina ljudi: „Nefa“ nameštaj razgrabljen, a očajni kupci imaju samo jedno pitanje

Sve do prošlog meseca, dodaje Hodasevič, redovno je finansirano poslovanje kompanija.

„Naši zaposleni su i pored donete odluke o zatvaranju kompanije „Nefa“ nastavili da vam redovno isporučuju nameštaj sve do 23. maja. Prema planu, trebalo je da sva potraživanja kupaca budu obezbeđena nameštajem i rešena. Nažalost, posle neistinitih objava u medijima izbila je konfuzija u magacinu, te više nismo u mogućnosti da vam isporučujemo nameštaj zbog opasnosti po vas i po naše zaposlene“, pojašnjava ruski investitor u pismu javnosti.

Hodasevič kaže da će javnost naknadno biti obaveštena o broju telefona za kontakt sa ljudima koji će vraćati novac.

Direktor Nefa nameštaja „ispario“ preko noći, a posle ovog mejla nastao je haos za stotine radnika

Izvor Novosti
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...