Rakić o Jeremiću: Treba da ga je sramota za zlodela

73

Predsednik Srpske liste Goran Rakić istakao je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić uživa apsolutnu podršku Srba sa KiM, a da Vuka Jeremića treba da bude sramota za sva zlodela koja je učinio i sve laži koje ne prestaje da iznosi.

Rakić je u saopštenju, između ostalog, naveo da je Jeremić „licemer koji je pokušao da sahrani Rezoluciju SB UN 1244 svojim diletantnim i glupim pitanjem Međunarodnom sudu pravde“.

Prema rečima Rakića, Jeremić je učinio više na legalizaciji tzv. Kosova nego svi albanski političari i sponzori zajedno.

Jeremić se nije setio da se pozove na Rezoluciju SB UN 1244 ili da, kako navodi Rakić, svom šefu Borisu Tadiću i potrčku Borku Stefanoviću predoči da postavljanje granica između Srba i Srba na Jarinju i Brnjaku nije u skladu sa Ustavom Srbije.

„Srbe na Kosovu i Metohiji posebno iritira pokušaj blaćenja direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Ðurića koji sa svojim timom svakodnevno radi na rešavanju problema našeg naroda, između ostalog i problema koji nam je diletantskim pitanjem MSP-u, uspostavljanjem granice između Srba i Srba i drugim nakaradnim sporazumima napravio Vuk Jeremić“, navodi se u saopštenju.

Rakić postavlja pitanje zašto sve te predloge o kojima govori, Jeremić „nije implementirao dok je njegov režim devastirao pregovaračku poziciju Srbije“.

Rakić je tako reagovao na ocene koje je predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izneo u intervju Novoj televiziji.

Jeremić je kritikovao način na koji su u poslednjih sedam godina vođeni pregovori o Kosovu i Metohiji tvrdeći da su Albanci dobili sve što im ide u korist, dok je Zajednica srpskih opština ostala mrtvo slovo na papiru.

 

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...