Jovanović Vučiću: Bićete žigosani kao izdajnik, šta god da uradite

576

Lider Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović poručio je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na sednici o Kosovu i Metohiji da nađe kompromis sa Albancima, navodeći da više nema mesta za staru politiku i ideje koje su pogubne i koje su Srbiju dovele u aktuelnu situaciju.

„Bićete žigosani kao izdajnik, šta god da uradite, ali budite ono što drugi nisu. Pokušajte da budete državnik, a ne političar, državnici gledaju u budućnost, a političari u prošlost. Otvorite perspektivu mira, dogovorite se sa Albancima“, rekao je Jovanović.

On je rekao da „nije pitanje kako ćemo rešiti Kosovo, već šta je naše novo Kosovo“.

Vučić na Sednici Skupštine posvećenoj Kosovu: Ako ne pristanemo na kompromis, izgubićemo sve

“Kažete – izaći ćemo pred narod. Zamislite kako će to da se završi? Zamislite da ste pitali za plate i penzije. Naš narod ide i glasa za rat, a onda se čude kako padaju bombe. Narod treba da shvati u kom vremenu živi. Vi ste predsednik, budite predsednik. Iskoračite”, rekao je Jovanović Vučiću.

On je rekao da je za sedam godina vlasti izgubljeno vreme u “kojem smo mogli makar da pokušamo da postanemo pristojan narod”.

“Koja je to istina koju treba da izaberemo umesto laži”, pitao je Jovanović, koji je rekao da je Vučić u Skupštinu ušao kao u prištinski parlament, da je podeljenost u društvu velika, da se zakazuju mitinzi i kontramitinzi, da „Šešelj gazi političke protivnike kolima ispred Skupštine“.

Jovanović je rekao Vučiću da ni u crkvi, ni u SANU neće naći podršku i da je sam u svemu tome.

“Ne znam kako ćete uraditi, ali ne idite putem koji su išli raniji predsednici”, poručio je Jovanović i dodao da nam je potreban mir sa Albancima.

Šešelj, tokom Vučićevog izlaganja, uputio primedbu, Vučić mu odmah odgovorio

Kako je rekao, Srbiji je potreban mir sa Albancima, ali pre toga mir sa nama samima.

“Morate da nastavite pregovore. Ako mi ne pomognemo Albancima I sebi da Kosovo postane normalno ujediniće se sa Albanijom pa će se otvoriti problem Severne Makedonije, Crne Gore, Grčke”, dodao je on.

Dok je Čedomir Jovanović govorio, dobacivao mu je Vojislav Šešelj, a Jovanović mu je uzvratio:

„Što nisam imao para da te pošaljem raketom u svemir. Ma i iz svemira bi te vratili, kao što su te vratili iz Haga“, rekao je Jovanović Šešelju.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...