Pacoli se opet žali Mogerinijevoj: Intervenišite i zaustavite akcije Beograda

50

PRIŠTINA- Kosovski vicepremijer i ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli ponovo je pisao visokoj predstavnici Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Federiki Mogerini, izražavajući „zabrinutost zbog stalnih pretnji i hapšenja građana Kosova od strane srpskih vlasti“ i pozivajući EU da „zaustavi takve akcije Beograda“, prenosi RTK2 na srpskom jeziku.

On je na Fejsbuku objavio da je u pismu Mogerinijevoj „izrazio duboku zabrinutost“ prištinskih vlasti zbog „kontinuiranog hapšenja i upornih pretnji građanima Kosova od strane srpskih vlasti, čime krše sporazum o slobodnom kretanju i osnovna ljudska prava“.

„Pozivam EU da interveniše i zaustavi ove akcije Beograda. Kosovo je spremno da preduzme mere kako bi odgovorilo i zaštitilo svoje građane svih etničkih i verskih pripadnosti“,tvrdi Pacoli.

Prištinski mediji su preneli da je on na ovoj društvenoj mreži takođe izneo tvrdnju da su juče „srpske vlasti uhapsile Marjan Đokaja, pripadnika kosovske poreske službe“, u putu za Kosovo i Metohiju.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...