Vlasnik „Spilita“ objavio kada počinje uplata sredstava za isplatu potrošača u Srbiji

196

„Kao prvo, ništa nismo izneli preko noći, kompletna oprema je u fabrici“, kaže za Prva TV Andrej Hodasevič, vlasnik nedavno ugašene firme Spilit iz Vranja.“Nismo imali subvencije državne subvencije, vodili smo pregovore o tome“, ističe Hodasevič.

On se iz Rusije telefonski uključio u program Prva TV kako bi objasnio nedavne događaje i izveštaje medija u vezi sa tom firmom.

„Obezbeđujemo sredstva potrebna da se isplate kupci i radnici. Od sutra će se krenuti sa uplatom sredstava za isplatu potrošača u Srbiji. Zajedno sa platama koje se duguju radnicima, to je iznos od oko 350 do 400 hiljada evra“, dodaje Hodasevič.

Prema njegovim rečima, prodaja je obustavljena kako ne bi bilo više kupaca za koje neće biti robe, tako se samo povećava problem. A fabrika je ispunila plan, proizvedena je roba da se pokriju potraživanja kupaca.

„U ovom trenutku postoje dve stvari, svesni smo da poslovanje u Srbiji nije pozitivno i iznos uložen u poslovanje mnogo je veći od planiranog. Podaci o dugovanjima se trenutno prikupljaju, svesni smo broja kupaca kojima dugujemo, znamo i koliko dugujemo za zarade i radi se na tome da se taj iznos uplati na račun srpske kompanije, a radi se o iznosu od 350 do 400 hiljada evra“, kaže vlasnik zatvorene firme.

Haos zbog prevare nekoliko stotina ljudi: „Nefa“ nameštaj razgrabljen, a očajni kupci imaju samo jedno pitanje

„Pošto sam dosad uložio previše sopstvenog novca, oko pet miliona evra, našli smo ljude koji su zainteresovani da obnove poslovanje Spilita“, kaže Hodasevič.

Oglasio se direktor „Nefe“, evo šta je poručio kupcima i zaposlenima

Verovatno će biti prodat u toku nedelje, a ime kupca biće objavljeno naknadno, kazao je on i dodao da će u slučaju prodaje fabrike kompanija Holodeks raditi isplatu potraživanja.

Rukovodstvo Vranja stupilo u kontakt sa vlasnikom „Spilita“, ovo je razlog odlaska?

Izvor b92.net
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...