Bivša direktorka optužena za zloupotrebe pred sudom u junu

236

Pred Posebnim odeljenjem beogradskog Višeg suda za 11. jun zakazano je pripremno ročište u postupku koji se vodi protiv bivše direktorke Etnografskog muzeja dr Mirjane Menković, koju Tužilaštvo za organizovani kriminal tereti da je zloupotrebila položaj.

Istom optužnicom obuhvaćena je i Ranka Dedović, odgovorno lice Omladinske zadruge „Gaudeamus“. Nakon pripremnog ročišta, sud će zakazati početak glavnog pretresa, kada će optužene detaljno izneti odbrane.

Kako je saopšteno u oktobru prošle godine, kada je započeta istraga, Etnografski muzej je navodnim zloupotrebama oštećen za više od 14 miliona dinara.

Sumnja se da je Menkovićeva od avgusta 2014. godine, koristeći svoju poziciju, davala naloge službi računovodstva da se sa računa Muzeja određena novčana sredstva uplaćuju na račune pojedinih preduzeća, iako, prema onome što se navodilo, sa njima ova ustanova nije imala poslovnu saradnju.

Tvrdi se da su vodeći ljudi tih preduzeća izdavali Muzeju lažne fakture kako bi im Menkovićeva plaćala sa službenog računa.

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...