Ministar predvodi protestni skup protiv korupcije i kriminala u pravosuđu

42

Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić pre tri dana je pozvao na masovno okupljanje građana ispred zgrade Visokog sudskog i tužilačkog saveta u Sarajevu.

Mirni protesti su zakazani za sutra u 12 časova, a Mektić je već najavio da će biti na čelu nezadovoljnih građana.

„Nisam organizator u smislu prijavljivanja skupa i sličnih stvari, ali gde se okupe građani sigurno je da ću doći i učestvovati u takvoj vrsti skupa. Posebno kada se radi o životnim pitanjima građana u ovoj državi“, rekao je Mektić.

On ističe da je u protekle četiri godine na poziciji ministra mislio da se nešto može uraditi kroz institucije, ali dodaje da se prevario.

„Očigledno je da je jači faktor onaj koji radi na razgradnji države i koji je duboko ogrezao u korupciji i kriminalu“, kaže on.

Mektić je rekao da jedino narod, putem određenih vrsta demokratskog pritiska, može naterati zvaničnike da počnu raditi i kažnjavati one koji se bave kriminalom.

„Pravosuđe u BiH je neefikasno, neprofesionalno i što je najgore ogrezlo je u kriminalu, korupciji, nepotizmu i povezalo se s kriminalnim delom političkih elita u BiH. Posledice su katastrofalne po građane, narod je u opštoj depresiji, a kao rezultat vidi bežanje iz ove države“, rekao je ministar bezbednosti BiH.

Izvor Blic/Klix
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...