MUP o incidentu ispred Skupštine Srbije: Tužilaštvu dostavljeni snimci

339

Incident ispred Skupštine Srbije, kada je vozač Vojislava Šešelja bejzbol palicom zamahnuo u pravcu članova pokreta Dveri, ne bi trebalo da ostane bez epiloga, jer su nadležne institucije počele da ispituju šta se zapravo dogodilo, javlja N1.

Jugoslav Kiprijanović, koji je zadobio manji udarac, kaže da njega niko nije kontaktirao i dodaje ne odustaje od prijave zbog ugrožavanja bezbednosti.

Snažan zamah, ali palica promašuje cilj. Zbog tog promašaja Jugoslav Kiprijanović zadobio je lake povrede u predelu kuka i bubrega kada je vozač Vojsilava Šešelja pokušao da ga udari bejzbol palicom. Ipak, lekarima je ustupio da se uvere da nema drugih povreda.

Obradović: Šešelj je od svog vozača tražio da nas pregazi

„Na snimcima ste mogli da vidite da je udarac koji je planiran da se dogodi, da je stigao do mene bio bi sa ozbiljnijm posledicama, ali ja sam uspeo na vreme da se izmaknem i prakticno skotrljam niz skupštinske stepenice i time izbegnem ozbiljniji udarac. Mene je ta palica okrznula“, kaže Jugoslav Kiprijanović.

A šta je o ovom incidentu zvanično kontatovano?

„Niko, ali bukvalno niko od nadležnih, niti tužilaštvo, niti MUP, niti skupštinsko obezbedjenje, bilo koji pripadnici obezbeđenja koji su bili tamo po službenoj dužnosti nisu mi se obratili, niti su se interesovali za moje zdravstveno stranje ili bilo kakve dalje procedure“, naglašava Kiprijanović.

Ipak, nadležni rade, ali u pozadini. Žena koja je telom sprečila da se incident razbukta je pripadnica policije u civilu i deo je skupštinskog obezbedjenja. A sama policija inicirala je i zvaničan postupak – koji je u toku.

„Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su o navedenom događaju obavestili nadležno tužilaštvo koje je naložilo da se dostave izveštaj i svi raspoloživi snimci, kako bi procenili da li je i kakve mere potrebno dalje preduzeti. Policija je povodom događaja ispred Doma Narodne skupštine, u skladu sa navedenim nalogom, dostavila izveštaj i snimke nadležnom tužilaštvu“, navodi se u saopštenju MUP-a.

A u tužilaštvu kažu da su počeli da rade na ispitivanju svih okolnosti. Za N1 navode da u saradnji sa policijom prikupljaju informacije, ali da će verovatno morati da zatraže da se izvrše još neke provere, kao što su eventualne povrede, njhov stepen i slično.

Vučić o incidentu između poslanika SRS i Dveri ispred Skupštine

Kiprijanović ne odustaje od podnošenja prijave protiv napadača. Uveren je da će tužilaštvo imati snage da procesuira Šešeljevog vozača za ugrožavanje bezbednosti, bez obzira na to što smatra da su pripadnici Srpske radikalne stranke napadom na pripadnike Dveri samo izvršavali nalog iza koga stoji vladajuća Srpska napredna stranka.

Izvor N1
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...