Najavljen veliki protest na centralnom trgu severnog dela Kosovske Mitrovice

81

Predsednik Srpske liste Goran Rakić obišao je danas u Kliničko-bolničkom centru Kosovska Mitrovica Bobana Janićijevića i Radenka Milovanovića koji su ranjeni u Zubinom potoku, prilikom akcije specijalnih jedinica ROSU i za sutra u podne najavio veliki protest na centralnom trgu severnog dela Kosovske Mitrovice.

Rakić je rekao da je specijalna jedinica ROSU trenutak kada su legitimni predstavnici Srba, politički predstavnici i direktori javnih institucija, bili u Skupštini Srbije i kada se diskutovalo o Kosovu i Metohiji i brutalno napali stanovnike Zubinog potoka.

“Iskoristili su trenutak kada nakon lokalnih izbora gradonačelnici još nisu preuzeli svoje funkcije. Prema izjavama koje dolaze iz Prištine, mi i dalje nismo gradonačelnici, već u službi građana i još uvek smo obični građani”, rekao je Rakić.

On je kazao i da imaju informaciju da su kosovske pokušale da uvedu prinudnu upravu i da preuzmu četiri srpske opštine na severu.

“Neće im uspeti i borićemo se i dalje. Želim da poručim građanima da ćemo biti uz njih i za sutra je zakazan veliki protest u Kosovskoj Mitrovici”, rekao je Rakić i dodao da su na vezi sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i da će tokom dana doneti konkretne odluke šta dalje.

Dodao je da je situacija takva da moraju da donose odluke na dnevnom nivou.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...