Tači odgovara na izjavu Vučića da je današnja akcija imala za cilj da se zaplaše Srbi

144

Srbi na Kosovu se sve više integrišu u kosovsko društvo i institucije, oni su najviše uplašeni od kriminalnih elemenata u njihovoj zajednici i zato je današnja operacija Specijalne kosovske policije (ROSU) u interesu svih građana Kosova, uključujući i srpsku zajednicu, izjavio je predsednik Kosova Hašim Tači portalu Vijesti.ba.

Pripadnici ROSU danas su sproveli na Kosovu akciju protiv organizovanog kriminala u kojoj je uhapšeno 19 policijskih službenika od kojih 11 srpske, 4 albanske i 4 bošnjačke nacionalnosti.

Vučić: Posle akcije ROSU, biće drugačiji odnos prema albanskim pregovaračima

Tači je rekao da su u akciji uhapšeni pripadnici različitih etničkih grupa i da je akcija dobila podršku međunarodne zajednice. Ministarstvo spoljnih poslova Rusije (MVP) nazvalo je operaciju specijalne kosovske jedinice (ROSU) još jednom u nizu provokacija Prištine.

“Ovo je operacija protiv organizovanog kriminala i krijumčarenja i obavljena je na celoj territoriji Kosova, ne samo na severnom delu Kosova. Uhapšeni su pripadnici svih etničkih zajednica. Operacija je imala podršku i međunarodne zajednice pošto je sprovedena u cilju učvršćivanja vladavine prava na Kosovu i šire u region”, rekao je Tači.

Haradinaj: Akcija izvedena na osnovu dokaza koje su prištinskim vlastima dostavili Srbi

Povodom izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je cilj akcije bio da se zaplaše Srbi, Tači je rekao da je akcija u interesu svih građana Kosova.

“Srbi na Kosovu se sve više integrišu u kosovsko društvo i institucije. Oni su najviše uplašeni od kriminalnih elemenata u njihovoj zajednici. Zato je ova operacija danas u interesu svih građana Kosova, uključujući i srpsku zajednicu”, istakao je Tači.

Trajković: Vučić je trebalo da podrži akciju na severu Kosova a ne da pokreće vojsku

Portal podseća da je predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je operacija ROSU ozbiljan udarac na krhki mir na Kosovu, i da ne može biti tolerisana ni od nečega što se zove međunarodna zajednica.

“Mir na Kosovu je trajan i održava se uz pomoć Kosovskih sigurnosnih mehanizma i međunarodnih snaga predvođenih NATO alijansom.

Najavljen veliki protest na centralnom trgu severnog dela Kosovske Mitrovice

Najveća prepreku naporima za trajan mir i stabilnost u celom regionu su nacionalizam kao i organizovani kriminal”, rekao je Tači u odgovoru na Dodikove optužbe. “Kosovo ostaje privrženo dijalogu i vladavini prava na celoj territoriji Kosova i u interesu svih građana Kosova”, naglasio je Tači.

Bivši gradonačelnik Zubinog Potoka: Ono što se danas desilo je bio oružani napad

Izvor Danas
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...