Vučić se obratio javnosti povodom upada ROSU na sever Kosova

464

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su u akciji specijalne jedinice NJSO, bivše Rosu i FIT, uhapšene 23 osobe srpske i bošnjačke nacionalnosti na severu KiM, mahom pripadnika kosovske policije, da je reč o pokušaju potpune kriminalizacije našeg naroda, koji je, istakao je, uznemireniji nego ikad.

Vučić je u Skupštini Srbije rekao da su do sada na teritoriju severa KiM specijalne jedinice upale sa 73 uglavnom oklopna vozila, dok više od 50 vozila čeka u južnoj MItrovici, 15 na teritoriji opštine Srbica, dok je osam već upućeno preko brda na teritoriju opštine Zubin potok.

„Veoma teško stanje u Zubinom potoku. Do sukoba je najpre došlo u mestu Varage u klisuri, i tu su albanski specijalci probili tri barikade. Srbi nisu raspolagali nikakvim oružjem, imamo snimke o tome, kao i da su Albanci pucali preko njihovih glava bojevim oružjem. U toku je upravo  u toku je premlaćivanje Srba kod Tehničke škole u Zubinom Potoku i upadi u kuće. Sve po kući lome. Na najbahatiji način dokazuju koliko su moćni i snažni. Do sada nema poginulih“, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da u skladu sa informacijama koje su pružene domaćoj i inostranoj javnosti još 17. maja ove godine, da kosovske snage planiraju hapšenja, i da će to dovesti do uznemirenja naroda na KiM.

„Jutros oko šest sati krenula je akcija jedinica FIT i ROSU. Do sada su upali sa 73 vozila na sever KiM, još 50 čeka u južnoj Mitrovici. Do sada je potvrđeno hapšenje 23 osobe srpske nacionalnosti. Reč je pripadnicma snaga kosovske policije“, kazao je Vučić.

Hapšenje Srba na severu KiM, građani se okupljaju na ulicama

„Ceo smisao upada na sever jeste da se zaplaši srpski narod“, rekao je Vučić i dodao da su ljudi uznemireniji više nego ikad.

„Razgovarali smo sa predstavnicima našeg naroda, to su ljudi, stari vukovi, navikli na borbu, ali po prvi put sam osetio dozu veoma visoke uznemirenosti i bojazni da ovakve akcije mogu da se nastave“, rekao je Vucić.

Dramatično u opštini Zubin potok: Pucnjava, ima povređenih, bacaju šok bombe (FOTO, VIDEO)

Prva reakcija predsednika Srbije na upad ROSU na sever Kosova

Izvor Infobrif, Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...