Vučić: Šta sam vam rekao, Srbija će pobediti

1.010

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da su ga obavestili da su zapadne sile reagovale na akciju kosovskih specijalaca u Zubinom Potoku i da smatraju da ona nema veze sa borbom protiv korupcije, već da je reč o prekoračivanju mera.

Vučić se obratio javnosti povodom upada ROSU na sever Kosova

„Dobra vest za Srbiju. Reagovali su, rekli da to nema nikakve veze sa borbom protiv kriminala, već da je to prekoračenje sile. Šta sam vam rekao, Srbija će pobediti“, preneo je Vučić u parlamentu gde se danas nastavila rasprava o njegovom izveštaju o KiM.

On je istakao da se specijalne snage tzv. Kosova povlače sa severa Kosmeta.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da se pripadinici NJSO (bivši ROSU) povlače sa Severa Kosova nakon upozorenja zapadnih sila da su u Zubinom Potoku prekoračili dozvoljenu upotrebu sile.

„Prema informacijama koje imamo, samo još četiri vozila NJSO nalaze se na Severu Kosova i oni se povlače. To je dobra vest za očuvanje mira i stabilnosti i za naše građane KIM“, rekao je predsednik u Skupštini Srbije oko 13.00 sati.

Prva reakcija predsednika Srbije na upad ROSU na sever Kosova

„Što se tiče zapadnih sila, one nisu javno izašle sa stavom, ali su njima rekli da je ono što je bilo u Zubinom Potoku bilo prekoračenje dozvoljene upotrebe sile i da je važno da se brzo povuku. Pretpostavljam da je to ključna stvar zbog koje su se tako brzo povukli“, preneo je Vučić.

On je napomenuo da je plan kosovskih snaga bio hapšenje 26 lica, a da je njih 19 sa severa Kosova je privedeno u južni deo Kosovske Mitrovce.

Rasprava Vučića i Vukadinovića u Skupštini Srbije

Vučić smatra da će provokacije će nastavljene.

„Hašim Tači je rekao da zna da ne sme na Kosovo jer ga tu čeka NATO i ja to znam, i znam koliko je teška situacija za nas. I veoma sam srećan kad je Tači miran i siguran da sve dobro zna i da sve dobro rauzme“, rekao je Vučić.

On je poručio da će Srbija gledati da sačuva mir, izrazivši zahvalanost sprskom narodu za „hrabrost i junaštvo i što su još jednaput uspeli da sačuvaju sprska ognjišta i pokazali kako goloruki umeju da čuvaju svoje kuće i porodice“.

Dramatično u opštini Zubin potok: Pucnjava, ima povređenih, bacaju šok bombe (FOTO, VIDEO)

Vucić je podsetio da Srbija nije reagovala na učešće predstavnika kosovskih trupa na vežbi u Hrvataskoj.

„Ne zato što nismo mogli, to je strašna provokacija, to se ne radi. Namerno sam želeo da prećutimo da bismo pokazali da ne moramo da reagujemo u svakom trenutku. A oni koji su to uradili – uradili su to samo da bi videli našu ishitrenu reakciju i ama baš ništa više“, smatra predsednik.

On je poručio da će Srbija da radio svoj posao u skladu sa međunarodnim javnim pravom uvek.

„Daćemo sve od sebe da obezbedimo ekonomski i socijalni napredak Srbije“, zakljucico je.

Izvor Tanjug, Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...