“Gubitke pretvorili u profit”, zapošljavaju nove radnike

92

Kompanija „Ziđin“ je potvrdila – u prvom tromesečju gubitke RTB-a pretvorili su u profit, javlja RTS.

Navodi se da je kineski vlasnik zadržao pet hiljada zaposlenih, a već prima i nove.

Stalni posao je u aprilu dobilo 50 ljudi, a danas su potpisali ugovore sa još 38 studenata završnih godina Tehničkog fakulteta u Boru.

Apsolventi borskog Tehničkog fakulteta do završetka studija u RTB-u, koji sada posluje pod imenom „Srbija Ziđin Bor bakar“ biće na stručnoj praksi – pet sati rada, a dva učenja kineskog jezika. Praksa im je plaćena i biće im ponuđeno da ostanu u kompaniji.

„Ugovor koji smo danas potpisali biće svima nama od velikog značaja u budućnosti, ali i ostalim studentima koji će ugovore potpisivati posle nas“, kaže apsolvent Tehničkog fakulteta u Boru Milica Adamović.

„Ovo je prilika da pokažemo i praktično sve ono što smo za četiri godine naučili. Naravno, svi se nadamo zaposlenju“, kaže apsolvent Tehničkog fakulteta u Boru Milan Milenović.

„Samo oni koji usvajaju duh inovacije i neprestano se usavršavaju mogu postati vrhunski stručnjaci u kompaniji. Dobar početak je pola posla. Dodela ugovora otvara vrata odličnoj saradnji Kompanije i grada, ali i Kompanije i Tehničkog fakulteta u Boru“, kaže direktor ljudskih resursa u „Srbija Ziđin Bor bakar“ Huang Džao Ju.

U Vladi su zadovoljni jer će kineski vlasnik do kraja godine u Boru investirati 160 miliona dolara, kao i prvim poslovnim rezultatima.

Ministar energetike i rudarstva Aleksandar Antić kaže da su 18. decembra su ušli u kompaniju i već u prvom kvartalu za 2,8 posto su povećali proizvodnju katodnog bakra u odnosu na isti period 2018. godine.

„April nam je doneo još bolje rezultate. Proizvodnja katodnog bakra na nivou cele kompanije je 48 procenata veća nego prošle godine, a proizvodnja iz sopstvene rude za oko 14 procenata“, istakao je Antić.

„Ziđin“ je i globalno vodeća kompanija u svojoj oblasti.

Na Forbsovoj listi objavljenoj u maju „Ziđin“ je na prvom mestu proizvođača zlata u svetu, a deseti je među proizvođačima obojenih metala.

Izvor RTS
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...