Orbović napustio sednicu, tvrdi da članove sindikata koji su bili u štrajku sad šikaniraju

73

Predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije (SSSS) Ljubisav Orbović napustio je danas sednicu Socijalno-ekonomskog saveta nezadovoljan zbog, kako je rekao, šikaniranja članova tog sindikata u Republičkom geodetskom zavodu (RGZ) koji su učestvovali u štrajku.

„Dok mi ovde govorimo o socijalnom dijalogu, naše članove u RGZ-u šikaniraju tako što ih premeštaju sa jednog na drugo radno mesto, iako imaju sporazum sa Vladom Srbije da oni koji su učestvovali u štrajku neće biti kažnjeni“, rekao je Orbović novinarima u Vladi Srbije, u pauzi sednice Socijalno-ekonomskog saveta.

Sindikati RGZ-a: Protiv bahatosti i mobinga borićemo se „drugim sredstvima“

Dodao je da direktor RGZ-a fomira svoj sindikat kako bi mogao da njime upravlja, u koji učlanjuje novozaposlene, i na silu pokušava da obezbedi njegovu reprezentativnost.

Orbović je istakao da će od Vlade tražiti da poštuje sporazum koji je potpisala sa zaposlenima u RGZ-u i dodao da postaje praksa i u drugim firmama da se šikaniraju radnici koji učestvuju u štrajku.

Članovi Socijalno-ekonomskog saveta su predstavnici Vlade Srbije, Unije poslodavaca Srbije i dva reprezentativna sindikata – SSSS i Ujedinjenih granskih sindikata „Nezavisnost“.

Državna institucija u Srbiji od sada meri ko od zaposlenih radi, a ko ne i namerno zadržava predmet, evo i kako!

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević je rekao da je tek danas, po povratku sa službenog puta u inostranstvo, saznao da se radnici RGZ koji su učestvovali u štrajku premeštaju na druga radna mesta.

Đorđević, koji je predsedavajući Socijalno-ekonomskog saveta, kazao je da će obavestiti predsednicu Vlade o dešavanjima u RGZ i najavio da će poslati inspekciju rada u tu državnu službu.

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...